Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16: Wie stelt teleur volgens de redactie?

#RG16: Wie stelt teleur volgens de redactie?

#RG16: Wie stelt teleur volgens de redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Roland Garros ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Roland Garros 2016 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint Roland Garros?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens onze redactie niet aan de verwachtingen zal kunnen voldoen.

Vrouwen

Wouter
Victoria Azarenka. Gravel is niet haar favoriete ondergrond en ook dit jaar zal daar geen verandering in komen.

Chris
Van speelsters als Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova en Ana Ivanovic zou ik niet schrikken als zij maximaal twee of drie rondes meegaan in het toernooi.

Agnieszka Radwanska -- © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Agnieszka Radwanska — © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Melissa
Agnieszka Radwanska. Ze staat dan wel nummer twee op de ranking maar ik zie haar niet de finale halen.

Christophe
Garbiñe Muguruza. Een verdoken top 10-speelster, maar echt sterk presteerde ze nog niet dit jaar, ook niet op gravel.

Rob
Zoals het de laatste jaren op Grand Slams gaat, zou de vraag wie van de reekshoofden niet gaat teleurstellen bij de vrouwen sneller en makkelijker te beantwoorden zijn. Een eerste ronde-exit van Angelique Kerber is zeker niet onwaarschijnlijk. Naar eigen zeggen heeft ze na een schouderblessure nog steeds last tijdens het opslaan, en dan is de in vorm zijnde Kiki Bertens als eerste tegenstandster geen cadeau. De Nederlandse staat deze week in de finale van het WTA-toernooi van Nürnberg en zou in Parijs de Duitse wel eens meteen naar huis kunnen sturen.

Angelique Kerber - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Angelique Kerber – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Chloë
Venus Williams en Jelena Jankovic, gewoon een voorgevoel.

Michaël
Angelique Kerber, de verwachtingen voor haar zijn redelijk hoog na haar eindwinst op de Australian Open. Ze is echter nu licht geblesseerd en haar resultaten de laatste twee maanden zijn absoluut niet om over naar huis te schrijven. Ik vrees dat ze er snel zal uitliggen.

Mannen

Rob
Stan Wawrinka ligt voor de hand: tot voor deze week slechte resultaten, en buiten zijn seizoensstart een zwak jaar achter de rug. Maar van hem weten we ondertussen dat hij plots uit het niets kan opduiken en dan toch geweldig tennis kan laten zien en knappe prestaties kan neerzetten – kijk maar naar zijn finaleplaats deze week in Genève. Ik kies dan toch eerder voor Rafael Nadal. Hij etaleert de laatste weken terug zijn niveau van weleer en wordt daardoor door veel mensen aanzien als een van de favorieten voor de eindzege, maar ik twijfel of zijn lichaam fysiek nog best of five-matchen aankan. Een gemakkelijke loting tot aan de vierde ronde speelt dan weer in zijn voordeel.

Rafael Nadal - © Christopher Levy (flickr)
Rafael Nadal – © Christopher Levy (flickr)

Michaël
De grootste teleurstelling van het toernooi is ongetwijfeld de afwezigheid van Roger Federer. Hiernaast verwacht ik ook niet al te veel van de uit vorm zijnde Tomas Berdych en ook Stan Wawrinka is nog steeds op zoek naar zijn beste vorm. Al ziet het er wel naar uit dat hij nog net een graveltoernooi gaat winnen voor de start van Roland Garros.

Christophe
Stan Wawrinka. In Chennai en Dubai pakte hij nog de titel, maar verder brak hij dit jaar amper potten. Zeker op gravel lijkt hij z’n beste vorm nog niet gevonden te hebben.

Roger Federer - © Marianne Bevis (flickr)
Roger Federer – © Marianne Bevis (flickr)

Wouter
Stan Wawrinka zal zijn stuntzege van vorig jaar niet kunnen herhalen. Hij heeft dit jaar barslechte resultaten en zal Roland Garros voortijdig moeten verlaten.

Chris
Ik verwacht dat de vijf hoogste reekshoofden allemaal de kwartfinales zullen bereiken. Jo-Wilfried Tsonga, het zesde reekshoofd, sneuvelt wellicht eerder, mogelijk in de vierde ronde tegen onze eigen David Goffin.

Melissa
Stan Wawrinka. Hij speelt erg wisselvallig dit jaar en zal zijn titel niet kunnen verlengen.

Chloë
Roger Federer. De Zwitser heeft alle tennisliefhebbers inmiddels al teleurgesteld door zich terug te trekken uit het toernooi.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws