Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 10: Thiem maakt indruk, Amerikaanse halve finale en Cecchinato stunt

#RG18: Round-up dag 10: Thiem maakt indruk, Amerikaanse halve finale en Cecchinato stunt

#RG18: Round-up dag 10: Thiem maakt indruk, Amerikaanse halve finale en Cecchinato stunt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De ontknoping in Parijs nadert en dag 10 van Roland Garros bracht enkele verrassende resultaten. Dominic Thiem (ATP-8) leverde een sterke prestatie en Marco Cecchinato (ATP-72) doet de Italianen dromen.

Matches of the day

Dominic Thiem (ATP-8) heeft een duidelijke boodschap gegeven aan de rest van de spelers die nog actief zijn op Roland Garros. Hij maakte relatief eenvoudig een einde aan de ambities van Alexander Zverev (ATP-3). In hun zevende onderlinge ontmoeting nam de Oostenrijker revanche voor de verloren finale in Madrid enkele weken geleden.

Dankzij een enkele break in het altijd cruciale zevende spelletje kon Thiem de leiding grijpen in de wedstrijd. Daarna had Thiem duidelijk de controle en Zverev kwam er weinig aan te pas. In het laatste spelletje werd er op het scherpst van de snee gespeeld en de Duitser redde nog twee wedstrijdpunten. Driemaal bleek scheepsrecht voor Thiem die won met 6-4, 6-2 en 6-1 na 1 uur en 52 minuten. Het is de derde opeenvolgende halve finale voor Thiem op Roland Garros. Benieuwd of het ook driemaal scheepsrecht zal zijn om de finale te halen?

De eerste halve finaliste bij de vrouwen is Madison Keys (WTA-13) geworden. Zij nam de maat van de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-98) en bereikte zo voor het eerst in haar carrière de halve finale in Parijs. Putintseva was, ondanks het verschil in ranking, niet kansloos tegen de Amerikaanse. In de drie voorgaande ontmoetingen was de Kazachse telkens de beste.

Ook dit keer was het verschil klein. Met elk één break op hun conto vochten de dames het uit in een tiebreak. Hierin sloeg Keys een kloofje en kon deze ternauwernood vasthouden voor setwinst. In de tweede manche verloor Putintseva haar opslag in het zevende spelletje en kon die achterstand niet meer inhalen. Het werd 7-6 (5) en 6-4 voor Keys.

Keys neemt het in de halve finale op tegen Sloane Stephens (WTA-10) in een heruitgave van de finale van de US Open. Stephens won in een uitstekende wedstrijd van Daria Kasatkina (WTA-14) met 6-3 en 6-1. De US Open-kampioene van 2017 is de favoriete in de wedstrijd met Keys. Stephens won de vorige twee onderlinge ontmoetingen en staat net als Keys voor het eerst in de halve finale van Roland Garros.

Toch nog een verrassing in het mannentoernooi. Voor het begin van Roland Garros kon Mario Cecchinato (ATP-72) geen enkele wedstrijd winnen op een grandslamtoernooi. Nu staat hij in de halve finale dankzij een 6-3, 7-6 (4), 1-6 en 7-6 (13) zege tegen Novak Djokovic (ATP-22). Hij zal het tegen Thiem opnemen voor een plaats in de finale.

koen

koen

Meer nieuws