Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 13: Nadal op titelkoers, Thiem doet Oostenrijk dromen

#RG18: Round-up dag 13: Nadal op titelkoers, Thiem doet Oostenrijk dromen

#RG18: Round-up dag 13: Nadal op titelkoers, Thiem doet Oostenrijk dromen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eindmeet komt in zicht op Roland Garros. Rafael Nadal (ATP-1) speelt voor de elfde keer in veertien deelnames de finale. Zijn tegenstander wordt Dominic Thiem (ATP-8) die voor het eerst de eindstrijd op een grandslamtoernooi speelt. 

De Spanjaard staat voor de elfde keer in de finale en verscherpte zijn indrukwekkende reeks in Parijs met 85 gewonnen wedstrijden en slechts twee nederlagen (voor de kritische lezer: in 2016 gaf hij op in de derde ronde). In de halve finale won hij na een moeizame eerste manche uiteindelijk vlot van zijn uitdager Juan Martin del Potro (ATP-6). Met deze finale evenaart hij het record van Roger Federer (ATP-2) van meeste finales op een Grand Slam. De Zwitser haalde 11 finales op Wimbledon.

De finale belooft een spannende partij te worden. Nadal neemt het daarin op tegen Dominic Thiem (ATP-8). De Oostenrijker maakte in een degelijke partij komaf met de verrassing van het toernooi Marco Cecchinato (ATP-72). Hij wordt zo de eerste Oostenrijker in de finale van een Grand Slam sinds de triomf van Thomas Muster in 1995 op Roland Garros.

Thiem is de enige speler die Nadal kon kloppen (tot twee keer toe) op gravel in de afgelopen twee seizoenen. De Spanjaard won vier duels in die twee jaar en leidt met 6-3 in de onderlinge ontmoetingen. Het is dan ook tekenend dat de twee beste gravelspelers van de afgelopen jaren het tegen elkaar zullen opnemen op het belangrijkste toernooi op het gemalen baksteen.

koen

koen

Meer nieuws