Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 4: Goffin overtuigend door, Flipkens out en toppers wankelen

#RG18: Round-up dag 4: Goffin overtuigend door, Flipkens out en toppers wankelen

#RG18: Round-up dag 4: Goffin overtuigend door, Flipkens out en toppers wankelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er staat één Belg in de derde ronde van Roland Garros. David Goffin (ATP-9) won zijn wedstrijd relatief eenvoudig. Voor Kirsten Flipkens (WTA-65) eindigt het toernooi in de tweede ronde. 

De Belgen

Na een moeizame wedstrijd in de eerste ronde heeft Goffin nu een relatief eenvoudige zege beet in de tweede ronde. Hij overkwam een slome start tegen de jonge Fransman Corentin Moutet (ATP-141) en won maar liefst vijftien spelletjes op rij. Dat moet vertrouwen geven voor de Belg die in de volgende ronde uitkomt tegen Gaël Monfils (ATP-37). In de onderlinge ontmoeting ontmoetingen staat het 2-2 maar de Belg won de laatste twee confrontaties.

Voor Flipkens eindigt het toernooi in de tweede ronde. Zij speelde een degelijke wedstrijd tegen Daria Kasatkina (WTA-14) maar was niet opgewassen tegen het jonge Russische talent. De Molse moest het enkeltoernooi verlaten na twee verloren sets.

In het dubbelspel viel het doek voor Alison Van Uytvanck (WTA D-555). Zij kwam aan de zijde van Polona Hercog (NG) aan de bak tegen Eri Hozumi (WTA D-64) en Makoto Ninomiya (WTA D-39) in de eerste ronde. Na een kansloze eerste set, kwam de Belgisch-Sloveense combinatie in de tweede manche wat beter in de wedstrijd. Het Japanse paar was echter te sterk. Het werd 0-6 en 4-6 na 1 uur en 7 minuten.

Matches of the day

Het nummer één van de wereld speelde pas op de vierde dag haar partij in de eerste ronde. Simona Halep (WTA-1) nam het daarin op tegen Alison Riske (WTA-83) uit de Verenigde Staten. Even leek er een grote stunt in de maak. Riske kwam autoritair op een 5-0 voorsprong te staan. De Roemeense, die haar eerste grandslamtitel zoekt, brak nog een keer terug maar moest de eerste set vergeten.

In de tweede en derde manche zagen we een omgekeerd verhaal en Halep kwam nooit meer echt in de problemen. Een hobbelige start voor het nummer één van de plaatsingslijst dus, maar de 2-6, 6-1 en 6-1 zege was binnen na 1 uur en 37 minuten.

Twee andere titelkandidaten staan alvast in de derde ronde. Elina Svitolina (WTA-4) behaalde een zuinige 6-3, 6-4 overwinning op Viktoria Kuzmova (WTA-87) en zoekt nog naar haar beste tennis. Petra Kvitova (WTA-8) was één set ongenaakbaar tegen Lara Arruabarrena (WTA-91). De Tsjechische kende iets meer moeite in de tweede manche, maar haalde de overwinning binnen in straight sets. Het werd 6-0 en 6-4 na iets meer dan één uur wedstrijd.

Bij de mannen was het eventjes schrikken voor Alexander Zverev (ATP-3). De Duitser, het nummer twee van de plaatsingslijst, kwam op een 1-2 achterstand in sets te staan tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP-60). De Duitser won de laatste twee sets echter met overwicht en komt er dus met de schrik vanaf. Het werd 2-6, 7-5, 4-6, 6-1 en 6-2.

Novak Djokovic (ATP-22) ontdeed zich van het jonge Spaanse talent Jaume Munar (ATP-155). De Serviër won met 7-6 (1), 6-4 en 6-4 maar Munar liet zien dat hij een nieuwe naam is om te onthouden. De 21-jarige Spanjaard traint op de tennisschool van Rafael Nadal (ATP-1). Kei Nishikori (ATP-21) maakte een twee sets tegen één achterstand goed tegen de thuisspeler Benoît Paire (ATP-51). De Japanner haalde de zege binnen na net geen drie uur wedstrijd met 6-3, 2-6, 4-6, 6-2 en 6-3.

Een ander gevecht werd gespeeld op het nieuwe Court 18 tussen Grigor Dimitrov (ATP-5) en Jared Donaldson (ATP-57). De Bulgaar bleek de beste maar ook de meest fitte van de twee te zijn. Hij won van een strompelende Donaldson in vijf zware sets. Het volledige verhaal kan je hier herbeleven.

Eén van de topwedstrijden van dag vier was deze tussen Dominic Thiem (ATP-7) en Stefanos Tsitsipas (ATP-39). De Oostenrijker speelde een quasi perfecte eerste manche, maar had wel moeite om de set uit te maken. Tsitsipas kwam langs zij in set twee maar Thiem won set drie om zo op een 2-1 voorsprong in sets te komen. De wedstrijd werd daarna stilgelegd wegens invallende duisternis.

Moment van de dag

Een ogenschijnlijk klein gebaar van Goffin, maar met heel veel emotie en betekenis. Na zijn wedstrijd in de tweede ronde tekende Goffin zoals gebruikelijk is de camera. In plaats van een handtekening te zetten, plaatste hij een hartje met ‘Liège’ erbij. Hij verwijst naar de verschrikkelijke gebeurtenissen van dinsdag in zijn thuisstad Luik.

koen

koen

Meer nieuws