Home » Olympische Spelen » #Rio2016: Dag 4 Round-up: Goffin blijft Belgische eer hoog houden, reekshoofden sneuvelen opnieuw

#Rio2016: Dag 4 Round-up: Goffin blijft Belgische eer hoog houden, reekshoofden sneuvelen opnieuw

#Rio2016: Dag 4 Round-up: Goffin blijft Belgische eer hoog houden, reekshoofden sneuvelen opnieuw

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) blijft de Belgische eer met verve verdedigen op de olympische spelen, en plaatste zich op dag 4 voor de achtste finale. Voor Kirsten Flipkens (WTA-61) viel het doek in het enkel- en dubbelspel met Yanina Wickmayer. Dé verrassing van de dag was de uitschakeling van Serena Williams (WTA-1).

De Belgen

Goffin blijft erg solide spelen in Rio, en de Israeliër Dudi Sela (ATP-65) was geen partij voor onze landgenoot. Met 6-3 en 6-3 ging de Luikenaar erg vlot door naar de achste finales.

Het sprookje van Flipkens eindigde op dag vier. Na stunts tegen Venus Williams (WTA-6) en Lucie Safarova (WTA-) moest ze haar meerdere erkennen in de Duitse Laura Siegemund (WTA-32). Onze landgenote maakte zich erg kwaad op de scheidsrechter, maar gaf uiteindelijk toch toe dat Siegemund nét iets te sterk was.

Ook in het dubbelspel werd Flipkens (WTA D-100) aan de zijde van Wickmayer (WTA D-147) huiswaarts gestuurd, ze verloren in drie sets van het Spaanse topduo Garbine Muguruza (WTA D-45) en Carla Suarez Navarro (WTA D-28). Nadien had Flipkens wel nog even de tijd om de historische wedstrijd van Michael Phelps mee te pikken.

Matches of the day

Andy Murray (ATP-2) en Rafael Nadal (ATP-5) gingen zonder veel problemen een ronde verder bij de mannen. Ook in het dubbelspel ging Nadal (ATP D-200) aan de zijde van Marc Lopez (ATP D-21) een ronde verder. David Ferrer (ATP-12) moest verrassend het hoofd buigen voor de veel lager gerangschikte Rus Evgeny Donskoy (ATP-84). Een ook elfde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-21) sneuvelde tegen Thomaz Bellucci (ATP-54), de Braziliaan wordt de volgende tegenstander van Goffin. De partij wordt meteen een generale repetitie voor de Davis Cup.

De grootste verrassingen vielen er echter in het vrouwentoernooi. Garbiñe Muguruza (WTA-4) ging met zware 6-1 en 6-1 cijfers onderuit tegen de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-34). Elina Svitolina (WTA-20) zorgde in de avondsessie voor dé sensatie van de dag door Serena Williams (WTA-1) naar huis te sturen. De strijd om de medailles ligt nu helemaal open bij de vrouwen.

Moment van de Dag

Another one bites the dust… na de nummer één bij de mannen, moet nu ook de nummer één bij de vrouwen naar huis!

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws