Home » Olympische Spelen » #Rio2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#Rio2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#Rio2016: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de Olympische Spelen in Rio schotelden we onze redacteurs twee vragen voor: “Wie gaat met een medaille naar huis?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wat de redactie voorspelt voor onze Belgen..

Vrouwen

Melissa Van de Wiele (redacteur)
Kirsten Flipkens heeft het echt niet getroffen met de loting en moet meteen aan de bak tegen Venus Williams, dat wordt erg moeilijk voor ‘Flipper’, die sinds Wimbledon niet meer in actie kwam. Yanina Wickmayer maakt iets meer kans tegen Barbora Strycova en moet daarna tegen Sara Errani of Kiki Bertens. Het seizoen van Wicky verloopt wat met hoogtes en laagtes, een Wickmayer in topvorm kan zeker een paar rondes ver geraken.

Wouter Kesteloot (redacteur)
Zowel Flipkens als Wickmayer hebben een taaie opponent geloot. Voor Flipkens waren de Spelen een niet te missen doel, maar ik vrees dat haar avontuur snel over zal zijn. We mogen Venus Williams stilaan een veterane gaan noemen, maar desondanks lijkt de Amerikaanse allesbehalve van plan te zijn om snel met tennispensioen te gaan. De laatste maanden toonde ze ook meermaals nog heel wat in haar mars te hebben. Wickmayer bleek enkele weken geleden dan weer in vorm toen ze een vijfde WTA-titel aan haar palmares toevoegde, maar mist nog iets te veel constante om ook hier voor een stunt te zorgen, vrees ik. Nu goed, Strycova is misschien geen cadeau, maar is wel een horde die kan gehaald worden.

Christophe Moons (algemeen coördinator)
Flipkens en Wickmayer spelen een heel wisselvallig seizoen en hebben geen geluk met de loting. Ik vrees dat Flipkens in de eerste ronde geen kans maakt tegen Venus Williams. Wickmayer kan in een goede dag stunten tegen het Tjechische zestiende reekshoofd Strycova. Daarna volgt in de tweede ronde mogelijk een interessant duel met de Nederlandse Kiki Bertens. Ik denk dat een derde ronde tegen Radwanska al een heel sterke prestatie zou zijn.

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens – © Melissa Van de Wiele

Chloë Lyssens Danneboom (eindredacteur)
Kirsten Flipkens speelt een verdienstelijke wedstrijd, maar kan geen vuist maken tegen Venus Williams. Yanina Wickmayer zal moeten knokken voor een plaatsje in de tweede ronde. Als ze op niveau speelt, kan ze Strycova kloppen en zich opmaken voor een duel met Bertens.

Rob van Roy (hoofdredacteur)
Kirsten Flipkens lijkt voor een bijna onmogelijke opdracht te staan tegen Venus Williams, maar net als haar zus kan ook die laatste soms haar eigen grootste vijand zijn. Toch denk ik dat Flipper uiteindelijk iets te kort zal komen en het dus bij één match zal blijven op deze Olympische Spelen. Yanina Wickmayer had het ook beter kunnen treffen bij de draw, maar ook veel slechter. Indien ze op haar beste niveau speelt zou een tweede ronde mogelijk moeten zijn, maar daarna wacht waarschijnlijk opnieuw een moeilijke opdracht met Kiki Bertens. Een tweede ronde zou voor Wickmayer dan ook al een succes zijn, maar het optimisme biedt me te zeggen om te hopen op een topaffiche in de derde ronde tegen Radwanska.

Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Yanina Wickmayer – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Mannen

Melissa Van de Wiele (redacteur)
David Goffin heeft een droomloting. Voor de kwartfinale komt hij geen echt zware tegenstanders tegen, dus het is een kwestie om geconcentreerd te blijven. Als hij wil strijden om een medaille, zal hij voorbij Rafael Nadal moeten of hopen dat de Spanjaard onderweg een steekje laat vallen.

Wouter Kesteloot (redacteur)
Goffin heeft een ideale loting en ik denk en hoop dat hij de bronzen medaille zal grijpen. In de kwartfinale wacht op papier een duel met Rafael Nadal maar ik betwijfel of Nadal zo ver in het toernooi geraakt. De Spanjaard speelde sinds Roland Garros geen toernooi meer en is nog steeds niet hersteld van zijn polsblessure. In de halve finale zal een stunt tegen Djokovic toch nog te hoog gegrepen zijn. Ik gok op een bronzen strijd voor Goffin tegen man-in-vorm Gael Monfils. In Toronto verloor Goffin nog nipt van de spektakelrijke Fransman maar Rio is de perfecte plaats voor revanche.

Christophe Moons (algemeen coördinator)
Goffin heeft een erg mooie loting cadeau gekregen en – naast het feit dat we toch een beetje chauvinisme mogen tentoonspreiden – zie ik hem ook stunten en een medaille mee naar huis nemen. Tenslotte is er op elk toernooi wel altijd minstens één verrassing en is hij geen… Rode Duivel.

Chloë Lyssens Danneboom (eindredacteur)
David Goffin speelt een droomtoernooi en kan de medailles ruiken. Als hij zonder kleerscheuren in de eerste ronde voorbij Sam Groth geraakt, speelt hij halve finale. De concurrentie om het brons is stevig, maar wie weet…

Rob van Roy (hoofdredacteur)
David Goffin heeft met voorsprong de beste loting van alle reekshoofden voor de voeten geworpen gekregen. Voor de kwartfinales kan hij niemand uit de top 20 tegenkomen en met een Rafael Nadal die waarschijnlijk met drie competities te veel hooi op zijn vork genomen heeft voor zijn fragiele lichaam, lijkt de weg naar de halve finales helemaal open te liggen. Alles minder dan een Olympisch Diploma zou een zware teleurstelling zijn, en een match om het brons zou minstens het doel moeten zijn.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws