Home » Grand Slam » Wimbledon » Riske stuurt nummer één naar huis op Wimbledon

Riske stuurt nummer één naar huis op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Riske (WTA-55) heeft voor een stunt gezorgd op “Manic Monday” op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De Amerikaanse stuurde nummer één van de wereld Ashleigh Barty (WTA-1) in drie sets naar huis.

Barty was bezig aan een knappe reeks van vijftien overwinningen op rij, maar botste in de vierde ronde van Wimbledon op een grasspecialiste. Riske, die het toernooi van Rosmalen won, verloor de eerste set met 3-6, maar zette daarna de scheve situatie recht. Barty kon geen vuist meer maken en Riske pakte de volgende sets met 6-2 en 6-3.

In de kwartfinale moet Riske het opnemen tegen Serena Williams (WTA-10) of Carla Suarez Navarro (WTA-31). Barty blijft wel verzekerd van haar nummer één-positie na Wimbledon, want ook Karolina Pliskova (WTA-3) moest haar koffers pakkenwant ook Karolina Pliskova (WTA-3) moest haar koffers pakkenwant ook Karolina Pliskova (WTA-3) moest haar koffers pakken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden