Home » Ethias Trophy » Rochus verliest eervol laatste enkelmatch uit zijn carrière

Rochus verliest eervol laatste enkelmatch uit zijn carrière

Rochus verliest eervol laatste enkelmatch uit zijn carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Olivier Rochus heeft op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500) de laatste match uit zijn loopbaan gespeeld. In de eerste ronde verloor hij in drie sets van de Oostenrijker Gerard Melzer.

De 33-jarige Rochus (ATP-604) had een wildcard gekregen van de organisatie en trof in de eerste ronde de 24-jarige Oostenrijker Melzer (ATP-158). Olli begon sterk aan de match en pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set serveerde Melzer beter en brak hij twee keer door de opslag van Rochus. De Oostenrijker won de tweede set met 6-3. In de beslissende derde set ging Rochus nog een laatste keer tot het uiterste. Hij brak nog één keer door de opslag van Melzer maar moest de laatste set opnieuw met 6-3 prijsgeven. Donderdagavond komt Rochus nog samen met Darcis in actie in de kwartfinale van het dubbelspel. Ze spelen tegen de vierde reekshoofden, de Fin Henri Kontinen en de Brit Jonathan Marray.

Na de Ethias Trophy hangt Rochus zijn tennisraket aan de haak en wordt hij coach van Julien Cagnina. De 33-jarige Waal mag terugkijken op een erg geslaagde tennisloopbaan van zestien jaar. In 2005 bereikte hij zijn hoogste ranking: Hij klom toen tot nummer 24 van de wereld. Rochus won twee ATP-toernooien in zijn carrière: Palermo in 2000 en München in 2006. Op Twitter kreeg Rochus al veel felicitaties voor zijn mooie carrière, onder andere van Kim Clijsters en tenniscollega’s Steve Darcis en David Goffin.

Ik had zoveel plezier met hem. Proficiat voor je mooie carrière!

Oli speelt zijn laatste officiële match. Proficiat! Wat een talent! Wat een carrière! Wat een kampioen!

Bravo voor Olivier Rochus voor zijn volledige carrière. We gaan hem missen!

Laatste moment op het veld voor Olivier Rochus. Kleine jongen, grote carrière. Hij zal gemist worden in het Belgische tennis.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws