Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros Dag 1: Geen verrassingen bij de toppers, België scoort 0 op 2

Roland Garros Dag 1: Geen verrassingen bij de toppers, België scoort 0 op 2

Roland Garros Dag 1: Geen verrassingen bij de toppers, België scoort 0 op 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van Roland Garros gingen de topreekshoofden probleemloos naar de volgende ronde. Kimmer Coppejans (ATP-109) en Kirsten Flipkens (ATP-73) konden niet voor Belgisch succes zorgen.

De Belgen

Op de eerste dag van Roland Garros kwamen twee Belgen in actie. Kimmer Coppejans maakte zijn debuut op een grandslam en toonde op Court 2 dat hij heel wat talent heeft. Hij was echter niet opgewassen tegen de ervaren Fransman Nicolas Mahut (ATP-112). Achteraf zei Coppejans dat hij toch tevreden was met zijn toernooi omdat hij al op de hoofdtabel was geraakt.

Voor Kirsten Flipkens was het al haar zevende optreden op Roland Garros. Ze keerde pas terug uit een blessure en startte daarom zonder grote verwachtingen aan de tweede grandslam van het jaar. Flipkens begon goed aan haar match tegen Elena Vesnina (WTA-95) maar ging uiteindelijk toch in een driesetter onderuit.

Match of the day

Er vielen vandaag weinig verrassingen te noteren op Roland Garros. In de Match of the day verloor 25e reekshoofd Ivo Karlovic (ATP-26) in drie sets van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-58). Naast Karlovic moesten er slechts drie andere lager gerangschikte reekshoofden Parijs verlaten. Alle toppers zoals Roger Federer (ATP-2), Simona Halep (WTA-3) en Stan Wawrinka (ATP-9) plaatsten zich vlot voor de tweede ronde. Enkel voormalig winnares Anna Ivanovic (WTA-7) had het even moeilijk tegen de Kazakse Yaroslava Shvedova (WTA-65) maar ze maakte de match uiteindelijk gemakkelijk af in de tweede en derde set.

Moment van de dag

Een van de extrasportieve momenten van de dag was ongetwijfeld het incident dat nummer 2 Federer na zijn match meemaakte. Een jongen liep op Court Philippe Chatrier en vroeg de Zwitser een selfie (Bekijk hier de beelden). Federer uitte achteraf zware kritiek op de veiligheid op de French Open.

Het sportieve moment van de dag was de marathonmatch tussen de Amerikaan Steve Johnson (ATP-55) en het Spaanse 26e reekshoofd Guillermo Garcia-Lopez (ATP-27). Na een spannende vijfsetter van 3 uur en 29 minuten mocht de Amerikaan juichen om de zege. Het was overigens de enige mannenmatch op dag 1 die niet in een driesetter beslecht werd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws