Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros Dag 12: Williams, Safarova én Clijsters naar finale, vliegtuigmysterie ontsluierd

Op donderdag stonden de halve finales bij de vrouwen op het programma, helaas zonder Alison Van Uytvanck (WTA-93). Ook Kim Clijsters stond vandaag op de Court bij de legendes, zij plaatste zich voor de finale samen met Martina Navratilova. Joachim Gérard (ITF-6) verloor zijn dubbelwedstrijd.

De Belgen

Clijsters stond opnieuw op de court aan de zijde van Navratilova. Het duo won vorig jaar de Legends titel op Roland Garros, en ook dit jaar staan ze opnieuw in de finale. Ze versloegen de Spaanse Conchita Martinez en de Russische Anastasia Myskina met 7-5 en 6-3. Hun tegenstandsters in de finale zijn nog niet bekend.

Na verlies tegen zijn dubbelpartner Stéphane Houdet (ITF-2) kwam Gérard vandaag in actie in het dubbelspel. Vorig jaar won hij de titel op Roland Garros. In de halve finale moest ze het opnemen tegen Gustavo Fernandez (ITF-) en Nicolas Pfeifer. Het Argentijns-Franse duo won de eerste set met 6-1, maar set twee ging met 4-6 naar Gérard en Houdet. Uiteindelijk moesten ze met [10-7] de duimen leggen in de supertiebreak.

Matches of the day

Alle ogen waren vandaag natuurlijk gericht op de halve finales bij de vrouwen. In de eerste wedstrijd nam de Servische Ana Ivanovic (WTA-7) het op tegen de Tsjechische Lucie Safarova (WTA-13). Ivanovic liep al snel 2-5 uit, maar daarna kwam Safarova terug in de wedstrijd. Ze won vijf spelletjes op rij en won de eerste set met 7-5. De Tsjechische verloor dit toernooi nog geen enkele set, en ook in de halve finale ging ze door op haar elan. Met opnieuw 7-5 bereikte Safarova haar eerste Grand Slam finale. Het is ook voor het eerst sinds 1981 dat er een Tsjechische in de finale van Roland Garros staat. Ivanovic kan dan weer even genieten van haar wittebroodsweken.

Serena Williams (WTA-1) voelt zich al enkele dagen grieperig, en kwam dus niet honderd procent fit aan de start van haar duel met de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-23), die het sprookje van Van Uytvanck beëindigde. Williams verloor de eerste set met 4-6, maar zette daarna de scheve situatie recht. Ze won maar liefst tien spelletjes op rij en won set twee en drie met 6-3 en 6-0. Ze kan in Parijs haar twintigste Grand Slam titel winnen.

Moment van de dag

In het mixed dubbel kennen we de laureaten al: Bethanie Mattek-Sands en Mike Bryan haalden het met 7-6(3) en 6-1 in de finale van Lucie Hradecka en Marcin Matkowski, met deze grappige prijsuitreiking tot gevolg.