Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros dag 4: Halep eruit en Fransen vieren feest

Roland Garros dag 4: Halep eruit en Fransen vieren feest

Roland Garros dag 4: Halep eruit en Fransen vieren feest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag vier van Roland Garros werd er al meteen eentje zonder Belgen on court. David Goffin, Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure bereidden zich voor op hun match van donderdag. Voor de Fransen werd dag vier een groot succes.

De Belgen

Geen Belgen dus op dag 4. Het is voor de supporters wachten tot donderdag. Dan beginnen Goffin en Van Uytvanck aan hun tweede rondes in het enkelspel en Bonaventure treedt dan voor het eerst aan in het dubbelspel van een Grand Slam.

Match(es) of the Day

Dag vier werd vooral een nationalistisch feestje voor de Fransen. In het enkelspel stonden er op woensdag namelijk maar liefst acht spelers op het veld. Zes van die acht partijen haalden ze ook nog binnen.

Vooral in het geval van Nicolas Mahut (ATP-116), de Coppejans-killer, en Benoît Paire (ATP-71) was dat toch wel een verrassing. Mahut ging in vier sets voorbij vierentwintigste reekshoofd Ernest Gulbis (ATP-29), die een halve finale van vorig jaar te verdedigen had. Het werd 6-3, 3-6, 7-5 en opnieuw 6-3. Ook Paire ging voorbij een reekshoofd. Hij veroverde de scalp van achtentwintigste reekshoofd Fabio Fognini (ATP-27). Na 6-1, 6-3 en 7-5 kon hij een feestje gaan bouwen om zijn derde ronde te vieren.

Verder waren er ook nog Franse overwinningen voor Gaël Monfils (ATP-14), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15), Alizé Cornet (ATP-29) en Gilles Simon (ATP-13). Daarnaast kwamen ook de meeste topreekshoofden zonder kleerscheuren de tweede ronde door. Onder hen Sharapova (WTA-2), Federer (ATP-2), Berdych (ATP-4), Nishikori (ATP-5), Ivanovic (WTA-7), Suarez Navarro (WTA-8) en Wawrinka (ATP-9).

De grote verrassing kwam er echter met de uitschakeling van Simona Halep (WTA-3). Zij liet zich op Court Suzanne Lenglen verrassen door Mirjana Lucic-Baroni (WTA-70). Met 7-5 en 6-1 knikkerde zij een van de serieuze titelkandidaten uit het toernooi.

Moment van de dag

Het moment van de dag gaat over iets wat eigenlijk al op zondag gebeurd was. Mikhail Youzhny (ATP-70) speelde toen zijn eerste ronde tegen Damir Dzumhur (ATP-87). Voor die eerste wou er echter – tot grote frustratie van hemzelf – niets lukken. Na 2-6 en 1-6 gooide hij uiteindelijk dan ook de handdoek in de ring. Op woensdag deed hij dan een schokkende bekentenis waarom hij precies had opgegeven:

“Youzhny bevestigde dat hij opgegeven had omdat hij zichzelf te hard op zijn hoofd had geslagen met zijn racket.”

Laat dat dus een les zijn voor de tennissers onder ons: gebruik je racket maar gewoon om tegen een bal te kloppen! De voor zichzelf sprekende beelden kan je hier trouwens zien:

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws