Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros neemt afscheid van Domi en El Peque

Roland Garros neemt afscheid van Domi en El Peque

Roland Garros neemt afscheid van Domi en El Peque

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de tweede kwalificatieronde van Roland Garros (Grand Slam, Frankrijk) speelden Dominic Thiem (ATP-131) en Diego Schwartzman (ATP-141) een laatste keer op de Franse Grand Slam. Het was een emotioneel afscheid.

Het was een emotionele dag op woensdag tijdens de kwalificaties van Roland Garros. Twee toptennissers speelden een laatste keer op de velden van de Franse Grand Slam.

(lees verder onder de Instagrampost)

De Argentijnse ex-nummer acht, de 31-jarige Schwartzman, hangt volgend jaar in februari voor eigen publiek in Buenos Aires zijn racket aan de haak. De kleine maar strijdvaardige Argentijn realiseerde zijn beste Grand Slam-resultaten op Roland Garros, met twee kwartfinales in 2018 en 2021 en een halve finale in 2020.

Ondertussen zakte Schwartzman terug op de ranking naar het nummer 141. De voormalige halve finalist op Roland Garros kreeg tot ongenoegen van veel fans geen wildcard van de organisatie en moest zijn laatste editie spelen in de kwalificaties.

Schwartzman won zijn eerste kwalificatieronde tegen de Oostenrijker Lukas Neumayer (ATP-212) maar sneuvelde in zijn tweede kwalificatieronde in een spannende driesetter tegen de Franse thuisspeler Quentin Halys (ATP-187). In de afscheidsceremonie na zijn laatste match op Roland Garros reageerde Schwartzman emotioneel: “Roland Garros is voor mij heel speciaal. Ik denk dat ik tijdens mijn carrière veel goede dingen deed, met mijn kleine lichaam.”

“Als ik terugkijk weet ik niet hoe ik het deed, eerlijk gezegd. Zelfs nu, ik probeer en het is moeilijk om competitief te blijven in de matchen.”

Schwartzman zei dat hij wil herinnerd worden als een “goede vechter die klaar was om het beste tennis ter wereld te spelen.”

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Ook voor de Oostenrijkse voormalige nummer drie, Thiem, was het een emotionele dag op zijn laatste Roland Garros. Na een zege in de eerste kwalificatieronde tegen de Italiaan Franco Agamenone (ATP-228) verloor hij in zijn tweede kwalificatieronde van de beloftevolle Fin Otto Virtanen (ATP-156).

(lees verder onder de Instagrampost)

Omwille van een aanhoudende polsblessure speelt de Oostenrijker zijn laatste seizoen dit jaar. Thiem bereikte in 2011 al de finale bij de junioren en was finalist bij de profs in 2018 en 2019. Daarnaast bereikte hij ook twee keer de halve finale én één keer de kwartfinale.

Net als Schwartzman kreeg Thiem geen wildcard voor de hoofdtabel waardoor zijn verhaal op Roland Garros al eindigt in de tweede kwalificatieronde. Tijdens zijn afscheidsceremonie keek hij terug op zijn relatie met Roland Garros: “Er is een speciale relatie met dit toernooi. Ik speelde de juniorenfinale en bouwde langzaam een geweldige band op met dit toernooi.”

“Het is een relatie met alle fans. Ik had zoveel geweldige resultaten, herinneringen en ervaringen hier op de velden. De herinneringen zullen eeuwig blijven. Dankjewel!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws