Home » ATP » Round up Belgische tennisprestaties week 11: titel voor Beaupain in Poitiers, finales voor Costoulas, Vanlangendonck en Waligora in het dubbelspel

Round up Belgische tennisprestaties week 11: titel voor Beaupain in Poitiers, finales voor Costoulas, Vanlangendonck en Waligora in het dubbelspel

Round up Belgische tennisprestaties week 11: titel voor Beaupain in Poitiers, finales voor Costoulas, Vanlangendonck en Waligora in het dubbelspel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hebben de Belgen goed gespeeld afgelopen week? Bespaar jezelf tijd en zoek niet verder. Tennisplaza brengt je elke maandag het overzicht van de beste Belgische tennisprestaties. Met deze week o.a. één titel en drie finales.

WTA Tour

(lees verder onder de Instagrampost)

ITF World Tennis Tour (mannen)

  • Simon Beaupain (ATP D-619) blijft in goede doen en schrijft samen met thuisspeler Antoine Hoang (ATP D-412) het toernooi van Poitiers (Frankrijk, ITF M15) op zijn naam. Paul Cayre (ATP D-1478) en Axel Garcian (ATP D-821) bieden wel stevig weerwerk. Het wordt 2-6, 6-3 en 10-3. In het enkelspel strandt Beaupain in de kwartfinale tegen de latere winnaar Sascha Gueymard Wayenburg (ATP-459), eveneens een Fransman.
  • Gilles-Arnaud Bailly (ATP-978) haalt voor het eerst in zijn carrière de finale van een proftoernooi. In Antalya (Turkije, ITF M15) is het eerste reekshoofd uit Zweden, Dragos Nicolae Madaras (ATP-290), wel een maatje te groot: 3-6 en 1-6. In het dubbelspel verliest Bailly (ATP D-1725) in de eerste ronde.
  • Tot slot is er Tibo Colson (ATP-625), die de kwartfinale bereikt op het ITF M25-toernooi van Montreal (Canada). Ook hij heeft de pech op het eerste reekshoofd en latere winnaar te botsen: Gabriel Diallo (ATP-213) haalt het met 2-6 en 5-7. In het dubbelspel gaat Colson (ATP D-1319) er, samen met Christopher Heyman (ATP D-1554), meteen uit in de eerste ronde.

(lees verder onder de Instagramposts)

ITF World Tennis Tour (vrouwen)

  • Sofia Costoulas (WTA D-482) en de Italiaanse Dalila Spiteri (WTA D-882) halen samen knap de finale van het dubbelspel in Pretoria (Zuid-Afrika, ITF W60). De Japans-Franse tandem Mai Hontama (WTA D-297) en Alice Tubello (WTA D-732) pakt uiteindelijk wel de trofee met twee keer 3-6. In het enkelspel verliest Costoulas in de tweede ronde van vijfde reekshoofd Ipek Oz (WTA-192).
  • Ook Clara Vlasselaer (WTA-542 en WTA D-NG) en Tilwith Di Girolami (WTA-740 en WTA D-583) zijn actief in Pretoria. Zowel Vlasselaer als Di Girolami plaatsen zich via de kwalificaties voor het enkelspel. Vlasselaer verliest in ronde twee, Di Girolami in de eerste. Samen bereiken ze wel de kwartfinale van het dubbelspel. Daarin zijn de tweede reekshoofden Timea Babos (WTA D-74) en Georgina Garcia-Perez (WTA D-457), die op hun beurt in de halve finale het onderspit delven tegen Costoulas en Spiteri, wel te sterk: 3-6 en 3-6.
  • Ook in Jakarta (Indonesië, ITF W15) bereiken twee Belgische youngsters de finale van het dubbelspel: Eliessa Vanlangendonck (WTA D-540) en Amelia Waligora (WTA D-1357) verliezen deze wel nipt tegen de zusjes I-Hsuan Cho (WTA D-545) en Yi Tsen Cho (WTA D-592) uit Chinees Taipei (Taiwan): 7-5, 2-6 en 4-10. In het enkelspel verliest Vanlangendonck (WTA-741) in de tweede ronde tegen de latere winnares Sohyun Park (WTA-467). Waligora (WTA-884) verliest op haar beurt tegen de latere finaliste in ronde één.
  • Tot slot haalt Hanne Vandewinkel (WTA-579 en WTA D-721) in Antalya (Turkije, ITF W15) als achtste reekshoofd de kwartfinale van het enkelspel. In het dubbel zit het toernooi er voor de Limburgse na één ronde op.

(lees verder onder de Instagramposts)

Alle rankings zijn deze van afgelopen week. Merk je een foutje op in de resultaten of zijn we iemand vergeten in ons overzicht deze week? Oeps, sorry! Stuur ons gerust een mailtje en we zetten het voor je recht: redactie@tennisplaza.be.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws