Home » Nieuws » Ruusuvuori klopt Bergs en brengt Finland op 1-1

Ruusuvuori klopt Bergs en brengt Finland op 1-1

Ruusuvuori klopt Bergs en brengt Finland op 1-1

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-163) kon niet stunten tegen de Finse nummer één Emil Ruusuvuori (ATP-71). Na één dag staat het 1-1 in het Davis Cupduel tussen Finland en België.

Met de felbevochten zege van David Goffin (ATP-68) begon België met een voorsprong aan het duel tegen Finland. In de tweede wedstrijd van de confrontatie had de Belgische nummer twee Bergs een moeilijke opgave tegen Ruusuvuori, de Finse nummer één en nummer 71 op de ATP-ranking.

In de eerste set moest Bergs door een vroege break al achtervolgen. De Limburger kon niet meer terugkeren en verloor de set met 6-3.

In het begin van de tweede set had Bergs een breakkans maar hij kon het niet afmaken. Vervolgens ging Ruusuvuori wel door Bergs’ service. Onze landgenoot zocht naar zijn beste niveau en sloeg vaak onnodige fouten.

Zizou Bergs - © Tennis Vlaanderen / Suomen Tennisliitto
Zizou Bergs – © Tennis Vlaanderen / Suomen Tennisliitto

Bergs bleef echter aanklampen en knokte zich bij een 4-3-achterstand naar een nieuwe breakbal. Maar Rusuvuori werkte het breakpunt weg met een sterke opslag.

Onze landgenoot bleef evenwel strijden. Eerst redde hij bij 5-4 twee matchballen en vervolgens keerde hij met een knappe break terug naar 5-5. De remonte was echter van korte duur. Rusuvuori brak opnieuw en maakte de partij deze keer zonder puntenverlies af op zijn opslag.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws