Home » Nieuws » Sabalenka pronkt met titel in Madrid

Sabalenka pronkt met titel in Madrid

Sabalenka pronkt met titel in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aryna Sabalenka (WTA-2) heeft de Mutua Madrid Open (WTA 1000, gravel) op haar naam geschreven. In de finale won ze van nummer één Iga Swiatek.

De Mutua Madrid Open kreeg een droomfinale bij de vrouwen tussen het nummer één Swiatek en het nummer twee Sabalenka. Swiatek startte als favoriet omdat ze al haar vorige duels op gravel won tegen Sabalenka.

De nummer twee nam echter de beste start met 6-3 in de eerste set. Swiatek keerde op haar beurt terug met 6-3. In de beslissende derde set was Sabalenka de sterkste met 6-3 waardoor ze na een strijd van 2 uur en 26 minuten met de titel pronkte. Na haar titel op de Australian Open begin dit jaar vervolgt de nummer twee haar sterke seizoen nu ook op gravel.

(lees verder onder de tweets)

Sabalenka was heel blij met haar zege: “Het is altijd een zware strijd tegen Iga. Ze drijft me altijd tot het uiterste. Ik geniet echt van onze partijen. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog veel meer finales spelen.”

“Het is ongelooflijk om deze zege te hebben op gravel. Ik ben heel blij dat ik kon vechten tegen haar en kon winnen.”

De nummer één Swiatek erkende dat haar tegenstander sterker speelde: “We speelden allebei op een goed niveau maar ze was beter vandaag.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws