Home » Grand Slam » US Open » Sabalenka snelt naar halve finale US Open

Sabalenka snelt naar halve finale US Open

Sabalenka snelt naar halve finale US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aryna Sabalenka (WTA-2) blijft in uitstekende vorm op de US Open. In haar kwartfinale liet de toekomstige nummer één amper vijf spelletjes liggen.

In de eerste avondmatch op woensdag ging nummer twee én toekomstig nummer één Sabalenka in slechts één uur en 13 minuten voorbij de Chinese Zheng Qinwen (WTA-23). Het 20-jarige Chinese talent had in de achtste finale nog gestunt tegen de Tunesische Ons Jabeur (WTA-5) die vorig jaar nog verliezend finaliste was op de US Open.

De Wit-Russin nam een wervelende start. Ze mepte zich naar een 4-0-voorsprong. Zeng kon nog één spelletje winnen maar ging in de eerste set onderuit met 6-1.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

In de tweede set bood de Chinese meer weerwerk. Bij 2-2 ging de underdog zelfs door de opslag van Sabalenka maar de Wit-Russin brak meteen terug. Het tweede reekshoofd kende geen genade en knokte zich naar 6-4 in de tweede set.

(lees verder onder de Instagrampost)

De Wit-Russin was heel tevreden met haar zege: “Ik denk dat ik vandaag heel goed tennis speelde. Ik ben super blij met mijn zege tegen haar, ze speelde ongeloofelijk tennis in deze US Open. Ik probeer te focussen op mijn eigen spel. Ik zal focussen op nummer één zijn na de US Open.”

Voor Sabalenka is het de derde halve finale op rij op de US Open. Ze bombardeert zichzelf duidelijk tot de topfavoriete voor de titel. Sabalenka verloor tot nu toe nog geen enkele set en liet slechts 22 games liggen in vijf matchen.

Dit jaar bereikte de consistente Sabalenka al op elke Grand Slam de halve finale. In Melbourne greep ze de titel, in Parijs en op Wimbledon was de halve finale de eindhalte. In de halve finale zal de Australian Openwinnares het opnemen tegen Wimbledonkampioene Marketa Vondrousova (WTA-9) of thuisspeelster Madison Keys (WTA-17).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws