Home » Rising Stars Tennis Tour » Salden kroont zich tot Rising Star 2018 bij de dames

Salden kroont zich tot Rising Star 2018 bij de dames

Salden kroont zich tot Rising Star 2018 bij de dames

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (WTA-648) heeft zich tot Rising Star 2018 gekroond. De Limburgse volgt Luna Meers (WTA-986) op, die dit jaar niet kon deelnemen aan de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis omwille van een blessure.

Salden nam deel aan alle drie de damestoernooien van de Tour en schreef zowel de Knokke Zoute Ladies Open ($ 15 000) als de Ladies Open Baulet ($ 15 000) op haar naam. Dat laatste toernooi won ze bovendien zowel in het enkel- als dubbelspel. Op de Flanders Ladies Trophy ($ 25 000) in Koksijde werd ze uitgeschakeld in de tweede ronde.

Lara Salden - © Nick Verhaeghe
Lara Salden – © Nick Verhaeghe

“Ik ben erg blij met deze onverwachte titel”, laat Salden optekenen. “Ik heb veel goede wedstrijden gespeeld afgelopen zomer en ze dan ook nog eens winnend kunnen afsluiten. Bovendien geeft het veel voldoening als je hoger gerangschikte speelsters kan kloppen. Ik wil BNP Paribas Fortis bedanken om de Rising Stars Tennis Tour mogelijk te maken. Voor mij als Belgische is dit een unieke kans om voor eigen publiek te spelen. Dat er altijd veel supporters komen opdagen, stimuleert nog eens extra. Dit is véél leuker dan in het buitenland voor lege tribunes te moeten spelen!”

Op de Rising Stars-ranking gaat Salden Marie Benoit (WTA-295) vooraf met meer dan het dubbel aan aantal punten. Salden klokt af op 38 punten, Benoit heeft er 16.

[alert type=”info” title=”Meer info”]Ontdek hier de volledige Rising Stars-ranking + lees hier ons uitgebreid interview met de kersverse Rising Star.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws