Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Salden verlaat Antwerpen met opgeheven hoofd

Salden verlaat Antwerpen met opgeheven hoofd

Salden verlaat Antwerpen met opgeheven hoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (NR) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in Antwerpen. Op de Diamond Games (Premier, $ 731 000) verweerde ze zich nochtans kranig tegen de Duitse Carina Witthoeft (WTA-90).

Zaterdag werd een hectische dag voor Salden. Het 16-jarige talent werd ‘s ochtends nog in allerijl opgetrommeld door de organisatie om de Kroatische Ana Vrljic (WTA-223) te vervangen. Vrljic speelde namelijk nog Fed Cup en dus kwam haar wildcard voor de kwalificaties vrij. Die ging nu dus naar Salden, die op die manier ook meteen haar eerste ervaring op het WTA-circuit kon opdoen.

Tegen het Duitse derde reekshoofd Carina Witthoeft (WTA-90) beloofde het alvast een moeilijke avond te worden. Witthoeft bereikte op de Australian Open nog verrassend de derde ronde en wil in Antwerpen dan ook graag bevestigen. Na een lange dag wachten, kon Salden uiteindelijk rond half twaalf aan haar opdracht beginnen.

Op Court 1 was de Belgische aanvankelijk wat onder de indruk van de omstandigheden én van haar tegenstandster. Meteen kwam ze op een 0-3-achterstand staan, en begon een lange achtervolgingsrace. Salden begon echter steeds complexlozer te tennissen en toverde enkele knappe slagen uit haar racket. De Vlaamse indoorkampioene wist zelfs een break uit de brand te slepen, maar doordat ze zelf haar opslag drie maal moest inleveren, was dat geen zoden aan de dijk: 2-6.

In de tweede set krikte een indrukwekkende Salden haar niveau nog wat verder op, en zette ze Witthoeft zelfs flink onder druk. In de openingsfase kreeg de Duitse zelfs drie breakpunten te verduren, maar het 19-jarige opkomende talent werkte die een voor een weg. Salden gaf echter niet op en bleef goed meegaan in de match. Bij 3-4 in het voordeel van Witthoeft liep het uiteindelijk mis: de Duitse brak en keek niet meer achterom. Na net geen uur spelen, kwam de 3-6-eindstand dan ook op het bord.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws