Home » ATP » Thorben Sannen spart in Dubai opnieuw met de allergrootsten: “Medvedev begroette me in het Frans”

Thorben Sannen spart in Dubai opnieuw met de allergrootsten: “Medvedev begroette me in het Frans”

Thorben Sannen spart in Dubai opnieuw met de allergrootsten: “Medvedev begroette me in het Frans”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 21-jarige Thorben Sannen (ATP-1868) vertoefde recent twee weken in de zonnige Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Niet voor vakantie, maar met een missie: net als vorig jaar trad de Limburger op als sparringpartner op de toernooien van Dubai (WTA 10000 en ATP 500), waar hij opnieuw de grootste sterren uit de tenniswereld ontmoette. Een balletje slaan met Daniil Medvedev (ATP-4) en Hubert Hurkacz (ATP-8)? Aan Tennisplaza vertelt Thorben hoe dat in zijn werk gaat.

Vorig jaar werkte Thorben ook al als sparringpartner in Dubai, en ook dit jaar wilde de organisatie hem er graag bij. “Ik kreeg bericht van iemand uit de VAE met de vraag of ik wou komen om terug te sparren. Voor mij is zoiets niet alleen een geweldige ervaring, maar ook een unieke leerschool. Ze moesten het me dus geen twee keer vragen”, lacht hij.

Onverwachte sessie met Medvedev

Thorbens eerste sparringsessie was met niemand minder dan topreekshoofd Medvedev, al was de Limburger daar niet op voorbereid.

Samen trainen deden ze op de dag dat de Rus in Dubai arriveerde, exact een week voor het toernooi van start ging. “Dat was een dinsdag”, herinnert Thorben zich nog, “want maandagavond had ik nog geen idee dat ik met hem zou sparren.”

“Dinsdag tijdens de lunch werd mij door de verantwoordelijke van de sparring verteld dat Medvedev nog iemand zocht om rond 14 uur te sparren. Ik had minder dan twee uur tijd om me klaar te maken.”

Anders in het echt

“Ik wist van op tv al dat Medvedev vlak en diep slaat, maar het is toch anders als je tegenover hem staat”, deelt Thorben zijn ervaring. “Keer op keer belandden zijn ballen op enkele centimeters van de achterlijn. Z’n backhand is subliem en enorm vlak en voor z’n lengte kan hij fenomenaal goed bewegen.”

“Het was wel grappig dat hij me, ondanks dat hij Russisch is, aansprak in het Frans”, geeft Thorben nog mee.

Sparren met de Belgen

Thorben sparde verder nog met toppers als Hubert Hurkacz (ATP-8) en Magdalena Frech (WTA-42), beiden uit Polen, én met landgenoten.

“Met Elise Mertens (WTA-27) heb ik enkele uurtjes getraind en ook met Joran Vliegen (ATP D-26). Dat is wel extra speciaal en leuk.”

Leuk weetje: Hurkacz schopte het uiteindelijk tot in de kwartfinale, voor titelverdediger Medvedev was de halve finale het eindstation.

(lees verder onder de foto)

Thorben Sannen en Hubert Hurkacz in Dubai – © Thorben Sannen

Verschil tussen mannen en vrouwen? “De grapjes”

Aangezien Thorben zowel met de mannen als de vrouwen sparde, vroegen we ons af waar de grootste verschillen tussen de geslachten zitten. “Op het vrouwencircuit is er iets meer vijandigheid aanwezig”, klinkt het. “Op trainingen is er bij hen minder ruimte om grapjes te maken, terwijl het er bij de mannen veel amicaler aan toe gaat.”

Na een paar dagen welverdiende rust reisde Thorben intussen af naar Sharm-el-Sheikh (ITF M15) in Egypte, waar hij enkele weken zal toernooien en zondag zijn eerste kwalificatiewedstrijd afwerkt.

Ontdek in onze Instagrampost hieronder de leukste foto’s van Thorben’s Dubai-avontuur:

LEES OOK: Proftennisser Thorben Sannen neemt Instagram Tennisplaza over op toernooi Rafael Nadal Academy: “Heb er enorm veel zin in”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws