Home » European Open » Schwartzman knokt zich voorbij Murray naar kwartfinale European Open

Schwartzman knokt zich voorbij Murray naar kwartfinale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-14) heeft zich in twee sets geplaatst voor de kwartfinale van de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). Hij ging voorbij ex-European Openwinnaar Andy Murray (ATP-172).

De eerste avondmatch op Centre Court lokte veel toeschouwers naar de Lotto Arena. Het talrijk opgekomen publiek kon kijken naar een topaffiche in de achtste finale tussen ex-nummer één, ex-Grand Slamwinnaar en voormalig European Openwinnaar Murray en tweede reekshoofd en tweevoudig European Openfinalist Schwartzman.

Murray overleefde in zijn eerste ronde de langste driesetter van 2021 tegen Frances Tiafoe (ATP-48) maar kreeg wel een dagje rust om van de memorabele marathonmatch te recupereren. Schwartzman was als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde.

(lees verder na de tweet)

Schwartzman en Murray vochten vanaf het begin lange rally’s vanop de baseline uit. Murray benutte bij 2-1 als eerste een breakpunt dankzij een aantal foutjes van Schwartzman en ging op zijn opslag door naar een 4-1-voorsprong.

De Argentijn vond evenwel zijn niveau terug. Hij stuurde Murray naar alle kanten aan het veld en keerde zijn achterstand om in een 5-4-voorsprong. Schwartzman hield het hoofd koel op zijn opslag en pakte de eerste set met 6-4 na 55 minuten.

(lees verder na de Instagrampost en de tweet)

In het begin van de tweede set zette Schwartzman Murray opnieuw onder druk maar de Schot kon twee breakpunten redden. De Argentijn kreeg bij 2-2 opnieuw twee breakkansen en benutte deze keer zijn tweede breakbal.

(lees verder na de tweets)

Murray keerde de situatie met een break opnieuw om tot 4-4. De twee toppers bleven spektakeltennis afleveren in lange rally’s. Tegelijk speelde er zich een strijd af tussen de fans die Schwartzman (Go Diego) en Murray (Common Andy) naar de overwinning probeerden te schreeuwen.

Beide spelers behielden hun opslag waardoor een tiebreak de beslissing bracht in de tweede set. In een spannende tiebreak knokte Schwartzman zich met een tweede matchbal naar de kwartfinale na een strijd van 2 uur en 12 minuten. De Argentijn was heel blij met zijn zege: “Ik had tevoren nog nooit tegen Murray gespeeld. Het was geweldig om tegen hem te spelen. Ik speel altijd graag in Antwerpen en hoop nog ver te geraken in het toernooi.”

(lees verder onder de tweets)

Schwartzman speelt in de kwartfinale tegen Brandon Nakashima (ATP-79) die Henri Laaksonen (ATP-99) klopte.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS