Home » ATP » Schwartzman stoot makkelijk door naar derde finale in Antwerpen

Schwartzman stoot makkelijk door naar derde finale in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Diego Schwartzman (ATP-14) heeft zich geplaatst voor de finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte Jenson Brooksby (ATP-70) in twee sets.

In de tweede halve finale stond het ervaren tweede reekshoofd Schwartzman tegenover de jonge Amerikaanse kwalificatiespeler Brooksby. De wedstrijd begon spectaculair met een spelletje van 11 minuten dat gedomineerd werd door lange rallies. Een minder opslagspelletje in het derde game werd Brooksby fataal, maar de Amerikaan wist wat later de vroege break ongedaan te maken. Wat later ging Schwartzman nogmaals door de opslag van Brooksby en hij pakte de eerste set met 6-4.

(lees verder onder de tweets)

Brooksby werd meteen gebroken in het openingsspelletje van set twee en wat later gaf hij nogmaals zijn opslagspelletje uit handen. De Amerikaan kon geen spelletje meer winnen en ging met 0-6 de boot in. De wedstrijd duurde 1 uur en 25 minuten.

Voor Schwartzman is het zijn derde finale in Antwerpen, in 2016 en 2017 was hij verliezend finalist. “Ik speel hier erg graag, ik ken het toernooi, ik ken zelfs al mensen uit het publiek”, zei de Argentijn na afloop. Zondag neemt hij het op tegen topreekshoofd Jannik Sinner (ATP-13).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS