Home » European Open » Schwartzman tweede finalist op de European Open

Schwartzman tweede finalist op de European Open

Schwartzman tweede finalist op de European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open (ATP 250; € 589 185) heeft Diego Schwartzman (ATP-26) zich als tweede geplaatst voor de finale. Daarvoor ging hij in de halve finale in 2 sets voorbij Stefanos Tsitsipas (ATP-122).

Tsitsipas tegen Schwartzman, dat lijkt, met een hoogteverschil van 23 centimeter, een beetje op de reus tegen klein duimpje. Toch was het Schwartzman die de beste papieren kon voorleggen. Schwartzman stond voor de tweede keer op rij in de halve finales van de European Open en heeft pakken meer ervaring dan de piepjonge Tsitsipas. De Griek daarentegen speelde nog maar zijn tweede ATP-toernooi waarbij hij een match kon winnen op de hooftabel, al had hij in zijn overwinningen tegen Zizou Bergs (ATP-1 074) en David Goffin (ATP-10) al laten zien dat hij een aardig potje kan tennissen.

Bij de start van de partij schoot Schwartzman uit de startblokken terwijl Tsitsipas niets anders kon dan toekijken. Schwartzman forceerde meteen een break, en het duurde tot 3-2 voordat Tsitsipas het Schwartzman wat moeilijk kon maken op zijn opslag. De Argentijn bezweek echter niet en bleef zijn eigen opslagspelletjes pakken. Bij 5-3 ging hij nog een tweede keer door de opslag van Tsitsipas om de set te pakken: 6-3.

In het begin van de tweede set was Tsitsipas beter bij de les. Hij krikte zijn niveau gevoelig op en dwong Schwartzman wat vaker in de fout. Hij ging meteen door de opslag van de Argentijn, won de eerste acht punten en kwam zo op een 2-0 voorsprong. Schwartzman stak een tandje bij en bracht de bordjes weer in evenwicht. Tot 4-4 ging het zo gelijk op en kreeg het publiek waar voor zijn geld.

Schwartzman kwam 5-4 voor, maar het was Tsitsipas die mocht serveren. De Griek deed wat van hem verwacht werd en klampte aan. Bij 5-5, 15-0 wordt het hem te heet onder de voeten. Tijd voor nieuwe schoenen, dacht hij. Of één exemplaar toch, Tsitsipas speelde verder met twee verschillende schoenen. Geluk bracht het hem echter niet. Bij 6-5 in het voordeel van Schwartzman liet hij op eigen opslag alle kansen liggen en stapelde de unforced errors op. Een einde in mineur voor de verrassing van het tornooi.

Klein maar dapper blijkt nog maar eens een waarheid als een koe. Voor de tweede keer op rij staat de Argentijnse Schwartzman in de finale van de European Open. Daarin neemt hij het morgenmiddag op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17).

Schwartzman: “Antwerpen voelt als een tweede thuis”

In een reactie kort na zijn match glunderde Schwartzman: “Ik ben heel tevreden met mijn finaleplaats hier. Antwerpen begint als een tweede thuis te voelen. Ik voel me hier goed. Vorig jaar heb ik hier heel goed tennis laten zien en enkele fantastische matchen gespeeld. Ik heb vorig jaar hier de volgende stap gezet in mijn carrière. Sindsdien ben ik beter en beter beginnen spelen en ik speel nu nog beter dan vorig jaar. Ik doe de dingen die moeten gebeuren en ik vind dat ik deze finale heb verdiend. Ik verdiende nog één finale voordat ik mijn seizoen beëindig.”

Hij blikte ook al kort vooruit op de finale van zondag: “Morgen wordt het een hele moeilijke match. Tsonga is een hele goede speler. Ik ga mijn beste tennis moeten bovenhalen om te winnen, maar ik kijk er naar uit.”

Diego Schwartzman - © Rob van Roy
Diego Schwartzman – © Rob van Roy

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws