Home » Grand Slam » Roland Garros » Sensationele Ostapenko verovert eerste Grand Slam in Parijs

Sensationele Ostapenko verovert eerste Grand Slam in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jelena Ostapenko (WTA-47) heeft voor een grote verrassing gezorgd op Roland Garros. In de finale was ze in drie sets te sterk voor Simona Halep (WTA-3).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Beide dames namen een zenuwachtige start in Parijs en hadden het aanvankelijk lastig om hun opslagspelletje te houden. Halep kreeg als eerste haar service onder controle en ging op het beslissende moment door de opslag van Ostapenko: 6-4. In de tweede set liep Halep 3-0 uit en leek ze op weg naar de zege.

Wat velen niet voor mogelijk hielden gebeurde toch, Ostapenko knokte zich nog voorbij Halep en haalde de tweede set met 4-6 binnen. Ook in de derde set bleven beide speelsters aan elkaar gewaagd. Ostapenko ging door de opslag van Halep en veroverde een eerste matchpunt op de service van de Roemeense. Het was meteen raak en de 20-jarige Ostapenko greep de derde set met 3-6. Ze is de eerste ongeplaatste speelster die Roland Garros wint.

Ostapenko won nog geen WTA-titel, maar verovert nu wel meteen haar eerste Grand Slam. Door deze nederlaag grijpt Halep ook naast de nummer één-positie op de ranking, Angelique Kerber (WTA-1) blijft nummer één. Ostapenko rukt maandag op naar de twaalfde positie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS