Home » Grand Slam » Roland Garros » Sfeer in de tribunes op Roland Garros, hel voor (niet-Franse) spelers in de arena? David Goffin: “Het begint belachelijk te worden”

Sfeer in de tribunes op Roland Garros, hel voor (niet-Franse) spelers in de arena? David Goffin: “Het begint belachelijk te worden”

Sfeer in de tribunes op Roland Garros, hel voor (niet-Franse) spelers in de arena? David Goffin: “Het begint belachelijk te worden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alweer hekelen spelers de houding van het Roland Garros-publiek tijdens de wedstrijden van Franse spelers. Vooral naar het einde van de dag toe, maakt het veel niet-Franse spelers soms nerveus. “Het is totaal respectloos en de spelers en scheidsrechters zijn het zat”, getuigt David Goffin (ATP-115) zelfs.

“Het wordt voetbal, straks zijn er rookbommen, hooligans en vechten ze op de tribunes”, steekt Goffin van wal. De Belg werd tijdens zijn wedstrijd tegen de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-66) naar eigen zeggen “3,5 uur lang beledigd”.

“Het is totaal respectloos en het begint belachelijk te worden, sommigen zitten daar alleen maar om problemen te maken”, gaat Goffin verder, die ook vertelt dat hij tijdens een kantwissel geraakt werd door een kauwgom.

“Zowel in de kleedkamer als bij de scheidsrechters is men deze ongezonde sfeer zat”, besluit hij.

Franse supportersgroepen: “Idioten die niets van tennis kennen”

De Franse supportersgroepen Tribune Bleue en Le Koq erkennen de situatie, volgens hen gaat het om enkelingen die niet tot hun ledenbestand behoren.

“We betreuren dat het enthousiasme voor onze spelers wordt ontsierd door dit soort van respectloos gedrag”, staat te lezen bij Le Koq op X.

“Wij laten onze leden een handvest met acht geboden ondertekenen en controleren de hele dag of men zich gedraagt”, klinkt het dan weer bij Tribune Bleue. “Bijna nooit moeten we iemand berispen, misschien één keer per wedstrijd als er iemand applaudisseert voor een dubbele fout. Er lopen echter ook idioten rond die volstrekt onredelijk zijn en niets van tennis kennen, misschien zijn het gokkers.”

Vooral wanneer de geesten beneveld raken, onder invloed van de zon, vermoeidheid of alcohol… of een cocktail van alle drie, dreigt het potje in Parijs wel eens (snel) over te koken. Denk maar aan de partij tussen Arthur Rinderknech (ATP-69) en Taylor Fritz (ATP-12) in de tweede ronde in 2023.

(lees verder onder de video)

Sfeer op de tribune als boost

De typische tribunesfeer die het Franse grandslamtoernooi ook dit jaar weer lijkt te overschaduwen, geeft sommige andere niet-Franse spelers dan weer een boost. “Mijn droom is niet om Roland Garros te winnen, maar om in een sfeer als deze te spelen”, liet Zizou Bergs (ATP-104) enthousiast optekenen na zijn overwinning op de Fransman Mathias Bourgue (ATP-293) op de Court Suzanne Lenglen in de laatste kwalificatieronde. “Toen ze de Marseillaise zongen, wilde ik meedoen. Voor sommigen is het heel moeilijk om in deze omstandigheden te spelen, maar mij geeft dat een boost.”

Totaal respectloos, enkele idiote gokkers en een boost. De meningen en statements rollen naar goede gewoonte massaal over de tongen. Gevraagd om een reactie aan het toernooi zelf, liet de directie van Roland Garros weten dat het toeschouwers oproept “de waarden van tennis en respect voor de spelers niet in gevaar te brengen”.

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Meer nieuws