Home » Grand Slam » Sterke Goffin knokt zich naar tweede ronde in Parijs

Sterke Goffin knokt zich naar tweede ronde in Parijs

Sterke Goffin knokt zich naar tweede ronde in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-115) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Hij schakelde een jonge Fransman uit in twee sets.

Goffin stond in de eerste ronde tegenover Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-66). De Fransman pakte afgelopen weekend zijn eerste titel in Lyon en wist Goffin te verrassen op het ATP-toernooi van Antwerpen afgelopen jaar.

De eerste set op Court 14 ging met 4-6 naar Mpetshi Perricard, maar Goffin hing met 6-4 de bordjes opnieuw gelijk. De Luikenaar was duidelijk de betere in set drie en haalde die set met 6-3 binnen.

Goffin leek af te stevenen op matchwinst na een vroege break in set vier, maar Mpetschi Perricard wist een tiebreak uit de brand te slepen. Met de steun van het thuispubliek ging de set met 6-7 (4) naar de Fransman.

Goffin liet het hoofd niet hangen en forceerde opnieuw een break in de vijfde set. Onze landgenoot liet zijn tegenstander geen kans meer en maakte het af bij zijn tweede matchpunt op de opslag van zijn tegenstander: 6-3. De wedstrijd duurde 3 uur en 31 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met Alexander Zverev (ATP-4).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws