Home » European Open » Sinner vlot naar halve finale European Open

Sinner vlot naar halve finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Eerste reekshoofd Jannik Sinner (ATP-13) is doorgestoten naar de halve finale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Italiaan klopte de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-65).

In de tweede kwartfinale van de European Open was het de beurt aan eerste reekshoofd Sinner tegen de Franse verrassing Rinderknech. Het Italiaanse topreekshoofd haalde het in zijn eerste partij vlot tegen landgenoot Lorenzo Musetti (ATP-69). Rinderknech bereikte verrassend de kwartfinale na zeges tegen Frederico Delbonis (ATP-40) en achtste reekshoofd Dusan Lajovic (ATP-33).

In een spannende eerste set regende het breakpunten en breaks. Sinner ging bij 1-1 door de opslag van Rinderknech waarna de Fransman terug brak. De Italiaan forceerde bij 2-2 opnieuw een break. Rinderknech redde bij 4-2 twee breakballen en bleef zo op één break achterstand.

(lees verder onder de tweet)

Enkele spelletjes later kon Sinner bij 5-4 serveren voor de set maar hij kreeg de set niet cadeau. De Italiaan moest nog twee breakballen wegwerken en knokte zich na 47 minuten naar setwinst.

(lees verder onder de tweet)

De tweede set ging vlotter voor het topreekshoofd. Sinner nam meteen een belangrijke voorsprong met een break in de eerste game. De Italiaan bleef zijn break voorsprong behouden en ging bij 4-2 opnieuw door de opslag van Rinderknech. Sinner serveerde knap uit en won zo de partij met 6-4 en 6-2 na 1 uur en 18 minuten.

(lees verder onder de tweets)

Sinner neemt het in de halve finale op tegen zevende reekshoofd Lloyd Harris (ATP-32) die in twee sets te sterk was voor de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39). De Italiaan zei in het on courtinterview dat het een moeilijke partij wordt tegen Harris. Sinner maakte tijdens zijn kwartfinale een pijnlijke val maar stelde het publiek gerust dat hij er geen last van heeft.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS