Home » Nieuws » Speciale Billie Jean King Cup voor Wickmayer: “Precies twee jaar geleden bevallen van dochtertje”

Speciale Billie Jean King Cup voor Wickmayer: “Precies twee jaar geleden bevallen van dochtertje”

Speciale Billie Jean King Cup voor Wickmayer: “Precies twee jaar geleden bevallen van dochtertje”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 2 van het Billie Jean King Cup-duel tussen België en Canada neemt Yanina Wickmayer (WTA-190) het op tegen Rebecca Marino (WTA-81). Het wordt een erg speciale wedstrijd voor Wicky: “precies twee jaar geleden ben ik bevallen van mijn dochtertje”, vertelt ze.

Het was van 2019 geleden dat Wickmayer nog voor België was uitgekomen in de Billie Jean King. Sinds haar comeback in 2022, is de ontmoeting met Canada ongetwijfeld één van haar hoogtepunten. “Deze selectie is heel speciaal voor mij, want het is precies twee jaar geleden dat ik ben bevallen van mijn dochtertje.” De Belgische beviel op 15 april 2021 van Luana Daniëlla.

“Het is ook een eer om voor je land te spelen”, gaat Wickmayer verder. “Ik vind het leuk om hier te zijn, al had ik mijn eerste wedstrijd natuurlijk liever gewonnen.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Gevochten, maar Fernandez was beter

Ondanks haar inzet moest de Belgische op dag één van de Billie Jean King Cup de wet van de sterkste ondergaan tegen Leylah Fernandez (WTA-50).

“Bij 0-2 in de eerste set heb ik mijn enkel verdraaid aan het net, dat belette mij om voluit te serveren en sommige andere dingen aan honderd procent te doen. Ik zeg niet dat ik anders wel had gewonnen, maar het was wel vervelend.”

“In set twee speelde ik beter, al vind ik niet dat ik in de eerste set niet goed speelde. Ze (Fernandez, n.v.d.r.) begon heel sterk aan de wedstrijd en nam de ballen erg snel. Ze speelde super agressief en gaf me de kans niet om in mijn spel te komen. Ik ben wel altijd blijven vechten voor elk punt en positief gebleven.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws