Home » Grand Slam » US Open » Sprookje van Shapovalov op US Open is ten einde

Sprookje van Shapovalov op US Open is ten einde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het mooie parcours van de 18-jarige Canadees Denis Shapovalov (ATP-69) op de US Open is ten einde. De Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-19) klopte het jonge talent in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Shapovalov rukte vanuit de kwalificaties op naar de vierde ronde. De Canadees bouwde in de eerste set een 5-2 voorsprong uit, maar speelde daarna wat slordig en liet zich de eerste set nog in de tiebreak met 6-7(2) ontglippen. In de tweede set bouwde Carreno Busta een kloofje uit, maar Shapovalov kwam nog langszij. De tiebreak ging opnieuw met 6-7(4) naar de Spanjaard.

Shapovalov liep 3-0 uit in set drie, maar opnieuw kwam de Spanjaard langszij. In de tiebreak sloeg de Spanjaard opnieuw toe, met 6-7(3) maakte hij de klus af. Geen kwartfinale dus voor Shapovalov, die na het toernooi net buiten de top vijftig zal staan. Carreno Busta is de best geplaatste speler in de onderste helft en neemt het in de kwartfinale op tegen Lucas Pouille (ATP-20) of Diego Schwartzman (ATP-33).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER