Home » Ethias Trophy » Stakhovsky neemt ‘revanche’ op België met verstek voor Ethias Trophy

Stakhovsky neemt ‘revanche’ op België met verstek voor Ethias Trophy

Stakhovsky neemt ‘revanche’ op België met verstek voor Ethias Trophy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Oekraïense tennisspeler Sergiy Stakhovsky heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn onvrede over het Davis Cup-duel tegen België. Hij gaf naar eigen zeggen forfait voor de Ethias Trophy als revanche.

Het relletje tussen Stakhovsky en de Belgische Tennisfederatie, en met uitbreiding de Internationale Tennis Federatie (ITF), begon enkele weken voor het Davis Cup-duel tussen Oekraïne en België. Nadat Oekraïne besliste om dat duel in Kiev te laten doorgaan, tekende het Belgische team beroep aan. De rellen in de Oekraïense stad maakte namelijk dat daar spelen gevaarlijk zou kunnen zijn. De ITF volgde de Belgen daar in tweede instantie in en besliste dat het duel naar een andere locatie verplaatst diende te worden. Dat was tot grote onvrede van Stakhovsky die naar Twitter trok om te ventileren en zelfs met rechtzaken dreigde.

Nu enkele weken na het omstreden duel – dat België trouwens won – zit de hele situatie blijkbaar nog steeds hoog bij Stakhovsky. Oorspronkelijk had de Oekraïner bevestigd dat hij zou deelnemen aan de Ethias Trophy in Bergen, een Challengertoernooi dat maandag van start ging. Drie dagen voor de start trok hij zich echter plots terug uit het toernooi, hoewel hij niet geblesseerd was en zelfs vorige week nog het toernooi van Orléans op zijn naam schreef.

Opnieuw trok de Oekraïner naar Twitter om zijn acties te verantwoorden. Daar meldt hij dat hij zich genoodzaakt vond om zich terug te trekken wegens de “gevaarlijke omstandigheden” in Bergen.

“Door het gedrag van de Belgische tennisfederatie: Het is verschrikkelijk gevaarlijk om in Bergen te spelen, waardoor ik aan de ATP gevraagd heb om me te schrappen uit dit toernooi.”

Of en wat de consequenties voor Stakhovsky zullen zijn, is nog niet duidelijk. Door de opgave van Stakhovsky kreeg Steve Darcis wel rechtstreeks een plaatsje op de hoofdtabel, waardoor zijn wildcard naar Julien Cagnina ging. Of Stakhovsky dus echt revanche neemt op de Belgische tennisfederatie is dus maar de vraag.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws