Home » Grand Slam » Roland Garros » Stapt Novak Djokovic uit Roland Garros? “Ik weet niet of ik de volgende wedstrijd speel”

Stapt Novak Djokovic uit Roland Garros? “Ik weet niet of ik de volgende wedstrijd speel”

Stapt Novak Djokovic uit Roland Garros? “Ik weet niet of ik de volgende wedstrijd speel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1), die maandag op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) in de vierde ronde tegen Francisco Cerundolo (ATP-27) een knieblessure opliep, twijfelde naar eigen zeggen om op te geven. De Serviër wil nu afwachten hoe zijn lichaam reageert voordat hij beslist wat hij verder gaat doen in het toernooi.

Uiteindelijk won Djokovic in vijf sets van Cerundolo. Het werd 6-1, 5-7, 3-6, 7-5 en 6-3 na een heuse marathonpartij die 4 uur en 39 minuten duurde.

“De afgelopen dagen had ik een beetje last van mijn rechterknie, maar niets wat me echt zorgen baarde. Ik heb een paar toernooien gespeeld zonder problemen, tot vandaag”, vertelt Djokovic over zijn blessure.

“Natuurlijk heeft de late wedstrijd op zaterdag niet geholpen voor wat betreft slaap en herstel, maar toch voelde ik me erg goed toen ik aan de wedstrijd (tegen Cerundolo, n.v.d.r.) begon. Ik speelde een erg goede eerste set. In de derde game van de tweede set gleed ik uit, zoals ik wel vaker doe tegenwoordig. Ik voelde meteen mijn knie. Het deed pijn, daarom vroeg ik om een medische time-out en de fysio. Dat haalde me uit de wedstrijd, waardoor ik tweeënhalve set lang geen lange rally’s kon domineren. Elke keer wanneer ik moest lopen op een dropshot of hij me van richting deed veranderen, voelde ik me ongemakkelijk.”

Medicatie om pijnvrij te spelen

“Op een bepaald moment wist ik eerlijk gezegd niet of ik nog door moest gaan”, gaat de Serviër verder. “Ik nam medicatie en aan het einde van de derde set vroeg ik om meer, de maximale dosis, die na 30 tot 45 minuten aansloeg. Dat komt overeen met het einde van de vierde set, toen het beter met me ging. Ik voelde me minder beperkt in mijn bewegingen en was praktisch de hele vijfde set pijnvrij.”

Volgens Djokovic zijn de problemen aan zijn knie te wijten aan “slijtage” en ondervindt hij vooral hinder bij koud(er) weer. “Mijn fysio en ik hebben de afgelopen dagen extra aandacht besteed aan mijn knie, alsof we voelden dat er iets zou kunnen gebeuren. Eén verkeerde beweging, één onevenwichtige uitglijder…”

Ondanks zijn ticket voor een kwartfinale tegen Casper Ruud (ATP-7) weet Djokovic nog niet of hij in het toernooi zal blijven. “Het effect van medicatie houdt niet aan. Ik denk dat we eerst nog wat tests moeten doen. Na de wedstrijd vertelde de dokter me dat hij goede zaken zag, maar ook enkele zorgwekkende. Ik heb kunnen winnen, maar ik weet niet of ik de volgende wedstrijd kan spelen.”

Samenvatting Novak Djokovic vs. Francisco Cerundolo [vierde ronde Roland Garros 2024]

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Geoffrey Steines

Meer nieuws