Home » Geen categorie » Status quo voor Goffin, opnieuw hoogste noteringen voor Gillé en Vliegen

Status quo voor Goffin, opnieuw hoogste noteringen voor Gillé en Vliegen

Status quo voor Goffin, opnieuw hoogste noteringen voor Gillé en Vliegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er vallen op de nieuwe ATP-rankings voor de Belgen voornamelijk verschuivingen te noteren in de lagere regionen terwijl Sander Gillé (ATP D-86) en Joran Vliegen (ATP D-99) nu samen in de top 100 van het dubbel staan. 

In de top tien van de wereld zijn er weinig verschuivingen. Zo blijft David Goffin (ATP-7) hangen op de zevende positie. Jack Sock (ATP-10) verliest twee plaatsen zodat Kevin Anderson (ATP-8) en Juan Martin del Potro (ATP-9) er beide één plaats op vooruit gaan. Ruben Bemelmans (ATP-110) en Julien Cagnina (ATP-243) stijgen respectievelijk drie en twee plaatsen terwijl Steve Darcis (ATP-136, -12) en Arthur De Greef (ATP-248, -54) in vrije val zijn.

In de lagere regionen vallen de sterke stijgers Niels Desein (ATP-438, +49) en Germain Gigounon (ATP-796, + 88) op. In de dubbelranking heeft België nu twee spelers in de top 100 staan. Sander Gillé (ATP D-86, +1) en Joran Vliegen (ATP D-99, +3) bereiken hun hoogste ranking ooit.

De winnaars van de week maken ook mooie sprongen. Karen Khachanov (ATP-41) won het ATP-toernooi in Marseille en stijgt zes plaatsen maar staat nog even van zijn hoogste notering ooit (29). Diego Schwartzman (ATP-18) won zijn grootste titel tot nu toe op de Rio Open en stijgt vijf plaatsen naar zijn hoogste ranking. De 20-jarige Frances Tiafoe (ATP-61) stijgt maar liefst 30 posities dankzij zijn eerste ATP-titel in Delray Beach.

koen

koen

Meer nieuws