Home » Grand Slam » US Open » Stephens klopt beste vriendin en wint eerste US Open

Stephens klopt beste vriendin en wint eerste US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sloane Stephens (WTA-83) heeft haar eerste grandslamtitel veroverd. In de finale van de US Open klopte ze Madison Keys (WTA-16) in twee korte sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het sprookje van Stephens op de US Open kende een happy end. Enkele weken geleden stond de 24-jarige Amerikaanse nog op de 957e plaats van de ranking, nadat ze lang out was met een voetblessure. In de finale stond ze tegenover haar boezemvriendin Keys. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, tot Stephens bij 4-3 een versnelling hoger schakelde. Ze stoomde door naar 6-3 en 5-0, maar Keys slaagde er toch in om enkele matchpunten af te weren. Uiteindelijk ging de set toch met zware 6-0 cijfers naar Stephens.

Aan het net volgde een lange knuffel tussen beide vriendinnen, die ook voor de ceremonie nog lachend met elkaar aan het praten waren. “Als ik tegen iemand moest verliezen, dan tegen mijn vriendin”, zei Keys tijdens de ceremonie. Ook Stephens was lovend over haar tegenstandster: “Ze is mijn beste vriendin, ik wou dat een gelijkspel zou bestaan. Na de wedstrijd wilde ik haar troosten, ik weet dat ze hetzelfde voor mij zou gedaan hebben. Dit is echte vriendschap”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER