Home » ATP » Sterke Goffin stunt tegen nummer één Alcaraz

Sterke Goffin stunt tegen nummer één Alcaraz

Sterke Goffin stunt tegen nummer één Alcaraz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-66) heeft voor sensatie gezorgd op de Astana Open (Kazachstan, ATP 500). Onze landgenoot klopte topreekshoofd Carlos Alcaraz (ATP-1) in twee sets.

Goffin verloor afgelopen weekend in de beslissende kwalificatieronde, maar werd opgevist als ‘lucky loser‘. In de eerste ronde wachtte een zware taak tegen nummer één van de wereld Alcaraz. Goffin begon sterk aan de wedstrijd en liep 5-2 uit, maar de Spanjaard wist de bordjes opnieuw gelijk te hangen. Bij 6-5 moest Alcaraz serveren om in de set te blijven, maar Goffin verhoogde de druk op de Spanjaard. Bij het eerste setpunt was het raak: 7-5.

(lees verder onder de tweet)

In de tweede set bleef Goffin sterk presteren, hij liep 3-0 en 5-1 uit, maar Alcaraz wist nog te milderen tot 5-3. De Luikenaar mocht een tweede keer proberen om de wedstrijd uit te serveren en deze keer was het wel raak, Goffin trok met 6-3 het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde 1 uur en 46 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met de Fransman Adrian Mannarino (ATP-51).

(lees verder onder de tweet)

Voor Goffin is het zijn derde zege tegen een nummer één van de wereld. Alcaraz verloor dit jaar bovendien nog nooit in twee sets. Vanaf 17 oktober komt Goffin Antwerpen in actie op de European Open, onze landgenoot heeft de goede vorm dus net op tijd te pakken om te schitteren voor eigen publiek.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws