Home » ATP » ATP Astana: Goffin verspeelt drie matchballen tegen nummer 151 van de wereld

ATP Astana: Goffin verspeelt drie matchballen tegen nummer 151 van de wereld

David Goffin (ATP-65) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Astana (Kazachstan, ATP 500). De 19-jarige talentvolle Italiaan Luca Nardi (ATP-151) was in drie sets te sterk.

Goffin blijft de onregelmatigheden opstapelen. Na een vlotte overwinning in de eerste kwalificatieronde van het toernooi van Astana, kon hij zondag drie wedstrijdpunten niet verzilveren.

In de eerste set werd Goffin meteen gebroken in zijn eerste opslagspel. De Belg kwam 0-2 achter, maar schakelde een versnelling hoger en ging op en over Nardi: 6-3.

In set twee leek dat scenario zich min of meer te gaan herhalen. Nardi kwam 2-1 en een break voor te staan, met dat verschil dat hij dit keer doorduwde en bij een 5-4-voorsprong voor de set mocht serveren. Onze landgenoot brak echter overtuigend terug en kwam even later zelf op een 6-5-voorsprong.

In een razend spannend twaalfde spel, leek de buit binnen voor Goffin. Hij kwam op 0-30 en 15-40, maar kon het niet afmaken. Even later kwam hij nog op voordeel, maar de Italiaan gaf niet toe en sleepte in extremis een tiebreak uit de brand.

Daarin was Goffin kansloos. Een dubbele fout op setpunt tegen, maakte het drama compleet: 3-7.

Derde en beslissende set

In de beslissende derde set gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Zowel Nardi als Goffin versierden breakballen, maar geen van beiden leverde zijn opslag in.

Een tiebreak moest opnieuw uitsluitsel brengen. Spannend werd die helaas niet. Bij 2-2 kon de Belg geen punt meer maken en zo werd het 2-7. De wedstrijd duurde 2 uur en 56 minuten.

Italiaans Next Gen-talent

Nardi, die eerder dit jaar al drie Challengertitels pakte en als een Italiaans Next Gen-talent gezien wordt, mag zich opmaken voor de hoofdtabel van de Astana Open. Daar wacht in de eerste ronde een collega-kwalificatiespeler, de Rus Alexander Shevchenko (ATP-148) en in ronde twee misschien wel een top affiche met Stefanos Tsitsipas (ATP-6).

Het is pas de vierde keer dat hij op de hoofdtabel van een ATP-toernooi staat.