Home » Stino Freestyle » Stino Freestyle goes Dubai met Tennisplaza: “Super spectaculair, hier is niets onmogelijk”

Stino Freestyle goes Dubai met Tennisplaza: “Super spectaculair, hier is niets onmogelijk”

Stino Freestyle goes Dubai met Tennisplaza: “Super spectaculair, hier is niets onmogelijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van freestylen aan de zijde van pionier Stefan Bojic, naar trick shots opnemen op het center court van het WTA 1000- en ATP 500-toernooi van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten: Stijn Van Doninck a.k.a. Stino Freestyle is pas 18, maar kan nu al een straf portfolio voorleggen. “Ik ben super dankbaar voor al deze avonturen”, vertelt hij aan Tennisplaza.

Aan de vooravond van het grootste WTA-toernooi in het Midden-Oosten, droppen we Stijn in het Dubai Duty Free Tennis Centre in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Hij gaat er namiddagje content maken met Coumba Ben, een Malinese tennisster die in het emiraat woont en met wie hij een week eerder een challenge collab op sociale media postte.

“We”, dat zijn “wij”, als in “Tennisplaza”. Bijna een jaar geleden gingen we in zee met Stino Freestyle en je ziet waartoe zo’n samenwerking kan leiden. 😉

(lees verder onder de Instagram reels)

“Toen Tennisplaza mij de kans bood om naar Dubai te reizen, twijfelde ik geen seconde. Ik ben iemand die de wereld wil verkennen en heel nieuwsgierig is om nieuwe dingen en culturen te ontdekken”, vertelt Stijn, die met de emiraten meteen zijn verste reis ooit boekte . “Dankzij Christophe Moons, de hoofdredacteur van Tennisplaza die zelf in Dubai woont, kreeg ik de kans om Dubai beter te leren kennen dan de doorsnee toerist. De Burj Khalifa (met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, n.v.d.r.) was héél zot. In België heb je nergens zo veel wolkenkrabbers bij elkaar als in Dubai.”

“Ook de malls maakten indruk. Winkelcentra met een aquarium en skipiste, dat was ik ook nog niet tegenkomen. Wat onmogelijk is in Dubai… moet nog worden uitgevonden.” (lacht)

“Dubai is zeer spectaculair, al had ik niet verwacht dat er ook armoede te zien was, vooral bij arbeiders. Daarover hoor je niet spreken, maar het pakte me wel.”

Fort Fujairah: uniek en geen toeristen

“Christophe heeft me ook meegenomen naar enkele niet-toeristische plekjes”, gaat Stijn enthousiast verder. “Zo hebben we in Fujairah, een naburig emiraat, een fort uit de zestiende eeuw bezocht. Geen toeristen te bekennen en dus niet alleen uniek, maar ook super tof.”

“Eén van de hoogtepunten van de week was ongetwijfeld de woestijn, een compleet nieuw landschap voor mij. Daar heb ik super coole content kunnen maken.”

(lees verder onder de Instagram reel)

Onvergetelijke reis voor een 18-jarige

“Het was een onvergetelijke reis. Het duurde maar een week, maar ik heb zoveel beleefd en inspiratie opgedaan. Ik heb zelfs voor het eerst in m’n leven kameel gegeten.” (lacht)

“Weet je wat me ook opviel? Dat de mensen in Dubai super vriendelijk zijn. In België krijg je vaak met moeite een knikske van iemand, terwijl in de emiraten het gevoel van samenhorigheid overheerst. Iedereen wil er daar samen iets moois van maken, in België is de neiging meer gericht op individueel denken.”

“Welke 18-jarige student kan zeggen dat hij alleen naar Dubai is gevlogen, de ambassadeur van België heeft ontmoet (kleine spoiler voor later deze week, hou Tennisplaza in de gaten, n.v.d.r.) , op de enige indoor touchtennis club ter wereld heeft mogen optreden (alweer een spoiler, hou dus zeker Tennisplaza in de gaten, n.v.d.r.)… Al deze ervaringen koester ik voor de rest van m’n leven en ik ben super super super dankbaar dat ik al deze dingen heb mogen ontdekken.”

“Ik raad iedereen aan om de wereld te verkennen en nieuwe nieuwe dingen te durven doen. Ook al is het niet altijd even makkelijk, het geeft een immense voldoening.”

Foto’s Stino Freestyle in Dubai

Video

Klik hier voor een kort videoverslag van Stijn’s unieke reis naar Dubai.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws