Home » Stino Freestyle » Stino Freestyle maakte debuut als ballenjongen op de Davis Cup: “Trommels en toeters zorgden voor unieke sfeer”

Stino Freestyle maakte debuut als ballenjongen op de Davis Cup: “Trommels en toeters zorgden voor unieke sfeer”

Stino Freestyle maakte debuut als ballenjongen op de Davis Cup: “Trommels en toeters zorgden voor unieke sfeer”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Stijn Van Doninck aka Stino Freestyle is naast freestyler, tennisser, trainer én scheidsrechter ook ball kid. Al enkele jaren op rij op de European Open (ATP 250) in Antwerpen, maar afgelopen weekend mocht de 18-jarige duizendpoot voor het eerst proeven van de Davis Cup.

“Enkele ball kids van de European Open hebben de kans gekregen om afgelopen weekend aan te treden op de Davis Cup in Hasselt en ik was één van de gelukkigen”, legt Van Doninck uit. “Wat mij vooral opviel, was de ongelofelijke sfeer. Er waren heel wat fanclubs afgezakt naar Hasselt met trommels en toeters om voor de Belgen te supporteren, dat is iets wat je enkel in de Davis Cup meemaakt.”

(lees verder onder de foto)

Stijn Van Doninck aka Stino Freestyle - © Leo Stolck (Tennisplaza)
Stijn Van Doninck aka Stino Freestyle – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Lat hoger op de European Open

Van Doninck genoot naar eigen zeggen met volle teugen van deze voor hem nieuwe en unieke ervaring, maar merkt toch enkele verschillen met het ATP-toernooi van Antwerpen op. “Op de European Open ligt de lat toch iets hoger en het grootste verschil is natuurlijk dat er in de Davis Cup vijf wedstrijden over twee dagen worden afgewerkt en je op een ATP-toernooi een hele week gefocust moet blijven voor een vijftigtal wedstrijden. Ook geeft het toch een ander gevoel wanneer de media massaal aanwezig is, er veel volk in het stadion zit en je bepaalde spelers ziet terugkomen tijdens de week. Op die manier weet je al wat ze van jou verwachten.”

(lees verder onder de foto)

Stijn Van Doninck aka Stino Freestyle als ballenjongen - © Leo Stolck (Tennisplaza)
Stijn Van Doninck aka Stino Freestyle als ballenjongen – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Unieke sfeer in de Davis Cup

De sympathieke Van Doninck houdt aan afgelopen weekend uiteindelijk alleen maar goede herinneringen over. “Vooral de supporters en de groepssfeer bij zowel België als Oezbekistan was uniek om van dichtbij mee te mogen maken. Het deed mij een beetje denken aan mijn eigen ervaringen tijdens de interclub.”

LEES OOK: ‘Ball kid’ Stino Freestyle showt tennis trick shot met ‘ball dog’

“Eén Oezbeekse supporter zal me nog lang bijblijven. Die gaf echt alles voor zijn ploeg, terwijl de fans rondom hem zich eerder rustig hielden. Maar uiteindelijk waren het toch de Belgen die mochten juichen. Er zat dan wel slechts 2.000 man, maar die telden gemakkelijk voor 5.000.” (lacht)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws