Home » Grand Slam » Stoppen? Helemaal niet! Venus Williams aanvaardt wildcard voor de Australian Open 2023

Stoppen? Helemaal niet! Venus Williams aanvaardt wildcard voor de Australian Open 2023

Stoppen? Helemaal niet! Venus Williams aanvaardt wildcard voor de Australian Open 2023

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ze kon al anderhalf jaar niet meer winnen, maar Venus Williams (WTA-1007) denkt (dan toch) nog niet aan stoppen. De Amerikaanse heeft een wildcard aanvaard voor de Australian Open (Australië, Grand Slam) begin volgend jaar.

25 jaar na haar debuut op de Australian Open, zal Williams in januari volgend jaar een 22e keer afreizen om er het grandslamseizoen te openen. De organisatie gaf haar een wildcard.

Williams bereikte twee keer de finale Down Under, waaronder een laatste keer in 2017, toen ze de duimen moest leggen tegen haar zus Serena.

(lees verder onder de tweet)

Een eer

“Ik kan niet wachten om terug in Melbourne te spelen”, reageert Williams op haar vroege kerstcadeau. “Ik neem er al meer dan twintig jaar deel aan toernooien en de Australische gemeenschap heeft mij altijd in haar hart gesloten. Het zal een eer zijn om terug voor de fans te kunnen spelen en ik kijk er naar uit om nieuwe herinneringen te maken op de komende editie van het toernooi.”

Nog geen afscheid

Nadat zuslief Serena op de US Open vorig jaar (een beetje geheimzinnig) afscheid nam van het professionele tennis, dacht half de tenniswereld dat ook Venus in stilte haar racket aan de haak had gehangen. Niets blijkt nu minder waar.

De 42-jarige Amerikaanse was de voorbije jaren vooral geblesseerd en kon sinds Wimbledon 2021 zelfs geen enkele wedstrijd meer winnen, maar wil haar rijkgevulde carrière duidelijk niet afsluiten in mineur.

Naast twee finales in het enkelspel, was Venus ook vier keer de beste in het dubbelspel aan de zijde van Serena (in 2001, 2003, 2009 en 2010). In 1998 won ze ook het gemengd dubbelspel met haar landgenoot Justin Gimelstob.

In haar laatste Australian Open, in 2021, verloor Venus in de tweede ronde van de Italiaanse Sara Errani (WTA-109), nadat ze eerder in de eerste ronde de scalp van Kirsten Flipkens (WTA-252) had genomen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws