Home » WTA » Strycova en Hsieh maken langverwachte comeback op Mutua Madrid Open

Strycova en Hsieh maken langverwachte comeback op Mutua Madrid Open

Strycova en Hsieh maken langverwachte comeback op Mutua Madrid Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Barbora Strycova en Su-Wei Hsieh (beiden NG) zijn terug van weggeweest. Op de Mutua Madrid Open (Madrid, WTA 1000) treden ze samen – als moeders – aan in het dubbelspel.

Vertrouwde veteranen

Afgelopen weekend waren er twee vertrouwde gezichten te spotten op de Caja Magicá in Madrid. Veteranen Hsieh en Strycova maken er hun langverwachte terugkeer door samen aan te treden in het dubbelspel. Strycova doet ook mee in het enkelspel en gebruikt daarvoor haar protected ranking. Die kunnen speelsters inzetten wanneer ze minstens zes maanden afwezig zijn van het circuit, door onder andere blessures of zwangerschap.

De Tsjechische, intussen mama, bracht haar zoontje Vincent mee naar Madrid. Ze is van plan om ook mee te doen aan de toernooien van Rome (Italië, WTA 1000), Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) en de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

De Taiwanese Hsieh plande haar terugkeer in eerste instantie in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, WTA 1000), maar omwille van visaproblemen moest ze haar comeback nog even uitstellen.

Terugkeer na hiaat van (bijna) twee jaar

Hsieh’s laatste wedstrijd dateert van de Akron WTA Finals in Guadalajara in 2021 (Mexico, WTA Finals), waar ze aan de zijde van Elise Mertens (WTA D-17) de finale verloor tegen Katerina Siniakova (WTA D-1) en Barbora Krejcikova (WTA D-2). Bij de 37-jarige Strycova is het geleden van de Australian Open 2021 (Australië, Grand Slam), waar ze toen een duo vormde met Hsieh.

Succesvolle tandem

In het verleden hebben Hsieh en Strycova al bewezen een goede combinatie te zijn. Zo wonnen ze de dubbelfinale van Wimbledon in 2019, en waren ze finalisten op de WTA Finals in 2019 en op de Australian Open in 2020.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws