Home » WTA » Stuntende Flipkens naar kwartfinale in Rosmalen

Stuntende Flipkens naar kwartfinale in Rosmalen

Stuntende Flipkens naar kwartfinale in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Libéma Open (Nederland, $ 250 000) heeft Kirsten Flipkens (WTA-60) zich geplaatst voor de kwartfinale. Ze stuntte in de tweede ronde het derde reekshoofd naar huis. 

De regen stuurde het programma van donderdag danig in de war zodat Flipkens haar partij in de tweede ronde pas vrijdag kon afwerken. Ze speelde tegen haar dubbelpartner Kiki Bertens (WTA-21). De 32-jarige Molse nam het voor de vijfde keer in haar carrière op tegen de zes jaar jongere Nederlandse. Ze leidde in de onderlinge ontmoetingen met 3-1 en won hun laatste ontmoeting in Nürnberg.

Flipkens won nipt de openingsset en moest in de tweede manche twee keer een break achterstand ophalen. In de tiebreak van de tweede manche verkwanselde ze een 5-3 voorsprong en Bertens bracht de wedstrijd weer in evenwicht. De Belgische liet het niet aan haar hart komen en won overtuigend de derde set. Het werd 6-4, 6-7 (6) en 6-1 na 2 uur en 10 minuten. In de kwartfinale neemt ze het later vandaag voor het eerst in haar carrière op tegen Aryna Sabalenka (WTA-46).

 

koen

koen

Meer nieuws