Home » WTA » Suarez Navarro genezen van Ziekte van Hodgkin

Suarez Navarro genezen van Ziekte van Hodgkin

Suarez Navarro genezen van Ziekte van Hodgkin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Carla Suarez Navarro (WTA-94) is genezen van de Ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Dat kondigde ze zelf aan op Twitter.

In augustus vorig jaar kreeg Suarez Navarro last van maagpijn en misselijkheid. Ze dacht dat ze een coronabesmetting had opgelopen en liet bij de dokter een PCR-test afnemen. Die bleek echter negatief te zijn, maar de klachten bleven aanhouden. Verder onderzoek bracht helaas een veel zwaardere diagnose aan het licht: de Ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. De Spaanse moest verschillende maanden chemotherapie ondergaan.

Begin februari, op Wereldkankerdag, gaf Suarez Navarro nog een update over haar herstellingsproces. Ze liet toen verstaan dat de chemo achter de rug was en dat de vooruitzichten op herstel goed waren. Vandaag postte de Spaanse op Twitter dat ze haar ziekte verslagen heeft. “Een nieuwe stap vooruit. Ik heb vandaag mijn behandeling beëindigd en ben genezen van de de Ziekte van Hodgkin”, aldus Suarez Navarro, die iedereen bedankte voor de steun van de afgelopen maanden.

2020 moest officieel het laatste seizoen worden voor Suarez Navarro, die in februari vorig jaar haar laatste wedstrijd speelde. Maar toch wil ze niet op deze manier afscheid nemen van de sport. In februari liet ze verstaan nog graag te willen aantreden op de Olympische Spelen in Tokio. Hoever het met die plannen staat, is op dit moment niet bekend.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws