Home » Nieuws » Swiatek bovenaan lijst best betaalde sportvrouwen van 2023

Swiatek bovenaan lijst best betaalde sportvrouwen van 2023

Swiatek bovenaan lijst best betaalde sportvrouwen van 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De nummer 1 van de wereld in het tennis, Iga Swiatek, is de best betaalde sportvrouw van 2023 volgens Forbes.

In de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes staat de Poolse Swiatek bovenaan in de lijst van beste betaalde atletes. Na Serena Williams, Maria Sharapova en Naomi Osaka is de Poolse de vierde tennisspeelster die de lijst van Forbes, die sinds 2008 bestaat, aanvoert.

Tennissters domineren lijst Forbes

De lijst van Forbes wordt trouwens gedomineerd door tennissters. Er staan maar liefst negen speelsters in de top tien. Swiatek pakt de kroon met 23,9 miljoen dollar (21,7 miljoen euro), Coco Gauff (WTA-3) staat op drie met 21,7 miljoen dollar (19,7 miljoen euro).

Verder zijn de nummers vier tot tien achtereenvolgens Emma Raducanu (WTA-299), Naomi Osaka (NG), Aryna Sabalenka (WTA-2), Jessica Pegula (WTA-5), Venus Williams (WTA-413), Elena Rybakina (WTA-4) en Leylah Fernandez (WTA-35).

Het valt op dat speelsters zoals Osaka, Raducanu en Williams amper tot zelfs niet in actie kwamen het afgelopen jaar. Hun inkomsten haalden ze dan ook (bijna) volledig uit sponsorgelden. Skiester Elieen Gu is de enige niet-tennisster in de top tien op de lijst van Forbes.

De lijst van Forbes is gebaseerd op schattingen van zowel sportieve als extrasportieve inkomsten. Eerder deze maand stond Gauff dan weer bovenaan in een andere ranking van best betaalde atletes, volgens Sportico.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws