Home » Tennisplaza Awards » #TBAwards16: Dubbelduo van het jaar (nationaal)

#TBAwards16: Dubbelduo van het jaar (nationaal)

#TBAwards16: Dubbelduo van het jaar (nationaal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennisplaza België en Tennisdeals slaan net als de voorbije jaren de handen in elkaar en gaan samen op zoek naar dé tennisnamen en hét tennismoment van 2016. Vandaag stellen we de drie laureaten voor Dubbelduo van het jaar (nationaal) voor.

Ruben Bemelmans & Joris De Loore

Ruben Bemelmans (ATP D-337) en Joris De Loore (ATP D-409) speelden officieel nog maar op vijf toernooien samen. De eerste keer was begin september in St. Remy (Challenger; € 42 500). Daar was het nog zonder succes en volgde er meteen een exit in de eerste ronde. Al snel zou het dubbelduo wel laten zien dat ze samen hun mannetje kunnen staan. Een week later zorgden ze namelijk tijdens het Davis Cup-duel tegen Brazilië voor een gigantische stunt door de nummers drie (Marcelo Melo) en acht (Bruno Soares) naar huis te knikkeren in vijf sets, en zo meteen ook het beslissende punt voor België te pakken. In november stonden beide heren nog op drie toernooien aan dezelfde kant van het net, met vooral succes in Knoxville (Challenger; $ 50 000) waar ze pas in de finale hun meerdere moesten erkennen.

Infographic Ruben Bemelmans & Joris De Loore 2016 - Foto's: © Philippe Buissin / Imagellan
Infographic Ruben Bemelmans & Joris De Loore 2016 – Foto’s: © Philippe Buissin / Imagellan

Sander Gillé & Joran Vliegen

Sander Gillé (ATP D-157) en Joran Vliegen (ATP D-159) waren in 2016 allerminst aan hun proefstuk toe. Zij speelden namelijk al op 36 verschillende toernooien samen, met veel succes. Met 53 overwinningen in 66 partijen halen ze een winstpercentage van maar liefst 80% en bewijzen ze hun sterkte als duo. Titels konden dan ook niet uitblijven. Tien keer mochten Gillé en Vliegen samen juichen. Meestal kwamen die titels er op de kleinere Future-toernooien, maar ongetwijfeld hun mooiste titel, is ook de recentste: die op de Challenger van Trnava (Challenger; € 42 500).

Infographic Joran Vliegen & Sander Gillé 2016 - Foto's: © Philippe Buissin / Imagellan
Infographic Joran Vliegen & Sander Gillé 2016 – Foto’s: © Philippe Buissin / Imagellan

An-Sophie Mestach & Elise Mertens

An-Sophie Mestach (WTA D-98) en Elise Mertens (WTA D-77) is een Belgisch gelegenheidsduo dat samen de baan opstapt als die mogelijkheid zich voordoet. In 2016 was dat vier keer, maar in die vier keer bouwden ze wel een ijzersterke reputatie voor zichzelf op. Op basis van winstpercentage doen ze zelfs nog beter dan Gillé en Vliegen, met slechts twee verliespartijen op 16 matchen (87,5%). Zowel op de ITF-toernooien van Andrezieux-Boutheon ($ 50 000) als Landisville ($ 25 000) bereikten de twee Belgische dames de finale, die ze in het eerste geval ook nog eens winnend wisten af te sluiten. Op Wimbledon (Grand Slam) waren uiteindelijk de zusjes Williams nodig om Mestach en Mertens tegen te houden nadat ze al twee kwalificatie- en een hoofdmatch hadden gewonnen. Heel snel in het seizoen hadden de Belgische meisjes echter al hun visitekaartje afgegeven. Vanuit het niets wisten ze namelijk het dubbelspel van het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000) te winnen.

Infographic An-Sophie Mestach & Elise Mertens 2016 - Foto Mestach: © Philippe Buissin / Imagellan: Foto Mertens: © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Infographic An-Sophie Mestach & Elise Mertens 2016 – Foto Mestach: © Philippe Buissin / Imagellan: Foto Mertens: © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

[alert type=”info” title=”Stemmen vanaf 28 november 2016″]Van 28 november t.e.m. 4 december stellen we elke dag nieuwe laureaten voor de Tennisplaza België Awards 2016 voor. Stemmen kan vanaf maandag 5 december 2016.[/alert]

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws