Home » Nieuws » Tennisbond weert Paire uit olympische selectie

Tennisbond weert Paire uit olympische selectie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Fransman Benoit Paire (ATP-35) mag niet deelnemen aan de Olympische Spelen. De Franse tennisfederatie zette hem uit de selectie van Tokio wegens slecht gedrag.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het gaat de laatste weken van kwaad naar erger met Paire. De Fransman is al zijn motivatie verloren door de coronacrisis en maakt het regelmatig te bond op de court.

De Franse tennisfederatie besloot daarom om in te grijpen: “Wegens herhaaldelijk ongepast gedrag wordt Paire uitgesloten uit de olympische selectie. Sinds begin dit jaar is zijn gedrag ernstig verslechterd en het komt niet overeen met de waarden van de sport en de olympische gedachte”. Vijf jaar geleden werd Paire op de vorige Spelen in Rio al naar huis gestuurd wegens disciplinaire redenen.

Nadal komt op voor Paire

Rafael Nadal (ATP-3) reageerde intussen in Barcelona op de uitsluiting van Paire: “Benoit is een goeie gast, ik heb hem altijd geapprecieerd. Vele spelers zijn de laatste maanden gefrustreerd en Benoit heeft enkele dingen gezegd die hij beter niet gezegd zou hebben. Ik begrijp de beslissing, maar ik herhaal dat Benoit een goeie jongen is.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER