Home » ATP » Thiem geen fan van noodfonds: “Waarom moet ik hen geld geven?”

Thiem geen fan van noodfonds: “Waarom moet ik hen geld geven?”

Thiem geen fan van noodfonds: “Waarom moet ik hen geld geven?”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dominic Thiem is geen grote voorstander van een noodfonds om lager geklasseerde tennissers financieel te steunen tijdens de coronacrisis. “Veel spelers op het lagere niveau zijn onprofessioneel, ik zie niet in waarom ik hen geld zou moeten geven”, aldus de Oostenrijker in een interview met de krant Krone.

Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer kwamen vorige week met het voorstel om spelers tussen de 250e en 700e plek financieel te helpen. Het is de bedoeling dat de spelers uit de top honderd op basis van de positie op de wereldranglijst een bepaald bedrag in het fonds stoppen.

Dominic Thiem, de huidige nummer drie, vindt het plan niet meteen een goed idee. “Ik ken de Futures Tour, heb daar twee jaar gespeeld”, aldus Thiem over de lager gedoteerde toernooien. “Er zijn daar veel tennissers die niet alles over hebben voor hun sport, velen zijn nogal onprofessioneel. Ik zie niet in waarom ik die spelers geld zou moeten geven.”

“Niet verhongeren”

Volgens de verdeelsleutel van Djokovic, Nadal en Federer zou Thiem als nummer drie ter wereld zo’n 28 000 euro moeten inleggen. “Er is geen enkele tennisser die op dit moment moet vechten om te overleven, zelfs niet die spelers die onderaan de ranglijst bungelen. Niemand hoeft te verhongeren”, aldus de Oostenrijker.

“Ik geef mijn geld dus liever aan mensen en organisaties die het echt nodig hebben. We hebben allemaal moeten vechten om de top te bereiken, maar er is geen enkel beroep waar je garantie hebt op succes en meteen een hoog inkomen krijgt aan de start van je carrière.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws