Home » Grand Slam » Thiem over het winnen van Grand Slams

Thiem over het winnen van Grand Slams

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem stond tot dusver drie keer in de finale van een Grand Slam. Winnen lukte echter (nog) niet.

Zowel in 2018 als vorig jaar bereikte de Oostenrijker de finale van Roland Garros. Gravelkoning Rafael Nadal bleek echter twee keer te sterk. Op de Australian Open eerder dit seizoen was hij er dichter bij, maar Novak Djokovic slaagde er in een 1-2-achterstand in sets alsnog in zijn voordeel om te buigen: opnieuw geen zege voor Thiem.

“Ik wil niet weten wanneer ik mijn eerste Grand Slam zal winnen, ik wil gewoon dat het op een dag zover zal zijn”, aldus Thiem in een interview met ATP Radio. “Ik heb geen voorkeur, ik hou van alle vier de Slams.”

Top 3

In 2017 verzilverde de Oostenrijker een 4e plaats op de wereldranglijst. Drie jaar duurde het om een plaatsje te stijgen. Momenteel staat Thiem geparkeerd op de 3e positie aangezien de rankings bevroren zijn. “Ik was erg blij dat ik na enkele jaren de top 3 kon halen, maar jammer genoeg staat alles nu vast en sta ik al maanden op die positie.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Lucas Pouille - © Ultimate Tennis Showdown

Pouille besmet met coronavirus

De Franse tennisser Lucas Pouille (ATP-69) is besmet met COVID-19 en zal zeven dagen in isolatie doorbrengen. De Fransman maakte ook bekend dat hij zijn samenwerking met Amélie Mauresmo stopt.

LEES MEER