Home » Exhibitie » Tiafoe test positief op All-American Team Cup, toernooi gaat gewoon door

Tiafoe test positief op All-American Team Cup, toernooi gaat gewoon door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Frances Tiafoe, die dit weekend actief is op de All-American Team Cup in Atlanta (Verenigde Staten), heeft positief getest op COVID-19. De organisatie gelast het toernooi niet af.

“Zoals alle spelers werd Tiafoe getest bij zijn aankomst en onderging hij dagelijkse temperatuur tests”, klinkt het in een officiële mededeling van toernooidirecteur Eddie Gonzalez. Na zijn wedstrijd zou hij echter symptomen hebben vertoond en werd hij opnieuw getest. “Het resultaat was positief. Tiafoe heeft de site verlaten zal niet meer deelnemen aan de komende wedstrijden van het toernooi. We hebben meteen alles ontsmet en zijn begonnen met contact tracing om te zien met welke personen Tiafoe contact heeft gehad.”

Quarantaine

“Ik zal opnieuw getest worden begin volgende week, maar ik ben zelf alvast in quarantaine gegaan zoals de medische staff in Atlanta mij aanraadde”, laat de jonge Amerikaan op zijn beurt weten. “Ik was erg blij dat ik terug kon tennissen, maar de gezondheid en veiligheid van iedereen blijft prioriteit.”

Afgelopen week ging John Isner nog in de aanval tegen fans die het niet verantwoord vonden om de All-American Team Cup te organiseren.

Ondanks de vele kritiek, wordt het toernooi echter niet afgelast. Tiafoe wordt vervangen door Christopher Eubanks.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS