Home » ATP » Titelverdediger Thiem vreest voor US Open: “Het wordt moeilijk, maar ik ga hard werken”

Titelverdediger Thiem vreest voor US Open: “Het wordt moeilijk, maar ik ga hard werken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-5) beleeft een dramatisch seizoen. Op een halve finale in Madrid (Spanje, ATP Masters 1 000) na kon de Oostenrijker geen potten breken en tot overmaat van ramp blesseerde hij zich op het toernooi van Mallorca (Spanje, ATP 250).

Thiem moest eerder al forfait geven voor Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) en past voor de Olympische Spelen, maar vreest nu ook voor de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) die hij vorig jaar nog op zijn naam wist te schrijven.

“Het wordt erg moeilijk, maar ik ga er hard voor werken”, klinkt het. “De US Open was ook voor mijn titel al mijn favoriete toernooi, dus het zou een droom zijn om daar mijn comeback te kunnen maken.”

Scheurtje

“Ik heb een klein scheurtje in de peesschede van mijn rechter pols”, vertelt de Oostenrijker. “99% van de dag loop ik rond met een gespalkte hand en dat zal de komende drie weken niet anders zijn. Het advies van de dokters luidt dat dit nodig zal zijn tot ik weer competitie kan spelen. De US Open (die start op 30 augustus, n.v.d.r.) halen, kan dus erg nipt worden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS