Home » Grand Slam » US Open » Titelverdedigster Osaka stuurt jong talent Gauff huiswaarts

Titelverdedigster Osaka stuurt jong talent Gauff huiswaarts

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naomi Osaka (WTA-1) heeft het 15-jarige toptalent Coco Gauff (WTA-140) geklopt op de US Open. De Japanse was duidelijk een maatje te sterk en plaatste zich zo voor de achtste finale.

De 23 711 toeschouwers in het Arthur Ashe Stadium keken uit naar de clash in het avondprogramma tussen Osaka en het Amerikaanse talent Gauff. In een gelijkopgaande eerste set haalde het nummer één het met 6-3. Daarna nam de Japanse duidelijk afstand en snelde ze naar 6-0.

Na de match moest de jonge Gauff een traantje laten in het on-court-interview: “Ze (Osaka) zei me dat ik geweldig speelde en vroeg of ik een on-court-interview wilde doen met haar. Ik zei nee omdat ik wist dat ik heel de tijd zou wenen maar ze moedigde me aan om het toch te doen. Osaka speelde geweldig en ik zal veel van deze match leren.”

 

Bij Osaka vloeiden er ook traantjes. Ze gaf een knuffel aan Gauff en sprak daarna troostende woorden uit voor haar tegenstandster: “Coco, je bent geweldig!” Op Twitter zwaaide Osaka ook nog met lof naar de 15-jarige Gauff: “Hou je hoofd omhoog! Je hebt zoveel om trots op te zijn! Strijdster!”

 

 

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden