Home » Nieuws » Toernooi van Madrid gecanceld

Toernooi van Madrid gecanceld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Mutua Madrid Open zal niet doorgaan. Omwille van het stijgend aantal besmettingen met het coronavirus heeft de organisatie beslist dat het toernooi geannuleerd wordt.

De geruchten van vanochtend zijn bevestigd: het toernooi van Madrid wordt geannuleerd. Op de nieuwe kalender stond Madrid gepland van 12 tot en met 20 september maar deze plannen zullen niet doorgaan.

In een officiële mededeling maakte de organisatie de beslissing bekend: “Als een verantwoordelijke daad in het kader van de huidige situatie veroorzaakt door COVID-19 en na een grondige evaluatie van alle omstandigheden, hebben we samen met de autoriteiten beslist dat de Mutua Madrid Open dit jaar niet zal plaatsvinden tussen 12 en 20 september.”

Toernooidirecteur Feliciano Lopez (ATP-56) gaf nog meer uitleg bij de beslissing: “We hoopten heel hard dat het toernooi zou doorgaan en hebben hard hieraan gewerkt. De aanhoudende onzekerheid is echter nog te groot om een toernooi van dit formaat in volledige veiligheid te organiseren.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS