Home » Grand Slam » Toernooidirecteur is er gerust in: “Iedereen, ook Federer, komt naar Australië”

Toernooidirecteur is er gerust in: “Iedereen, ook Federer, komt naar Australië”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Australian Open-directeur Craig Tiley is zeker van zijn zaak en verkondigt in de Australische krant The Age dat alle spelers hebben toegezegd om naar Down Under af te zakken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Elke speler ter wereld heeft toegezegd om naar Australië te komen, OOK Roger Federer (ATP-5)”, aldus Tiley. “We zijn natuurlijk pas aan het begin van het seizoen, er kan nog veel gebeuren, maar het engagement is er.”

Federer, die momenteel in Dubai vertoeft om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, liet onlangs uitschijnen dat de kans bestaat dat hij past voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar, maar Tiley is er gerust in. “Hij heeft ons laten weten dat 8 februari een betere datum is voor hem wat betreft zijn voorbereiding voor de Australian Open. Veel zal afhangen van hoe hij reageert op zijn operatie de komende twee tot drie weken.”

Mét publiek

Ook wat betreft publiek is Tiley ambitieus. “Ik verwacht vijftig procent van de stadions gevuld te zien. Dit is niet het jaar dat we moeten proberen om records te breken, maar ik verwacht toch een mooie opkomst.”

De Australian Open vindt volgend jaar plaats van 8 tot 21 februari.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS